Συνεχίζεται ο κύκλος αίματος στην Καμπούλ με 12 νεκρούς σε κηδεία διαδηλωτή

Print Friendly, PDF & Email

Τρεις ακόμα εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στην Καμπούλ σε κηδεία ενός εκ των θυμάτων των χθεσινών βίαιων διαδηλώσεων με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 18.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν την ώρα της ταφής του γιου του αντιπροέδρου της Γερουσίας του Αφγανιστάν, ο οποίος σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό της Τετάρτης.

Την Παρασκευή τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πολύωρες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία τελικά πυροβόλησε στον αέρα προκειμένου να απωθήσει όσους προσπαθούσαν να μπουν στο προεδρικό μέγαρο.

Κλειστοί παρέμειναν σήμερα οι δρόμοι στο κέντρο της Καμπούλ με σκοπό την αποφυγή της επανάληψης των χθεσινών επεισοδίων τα οποία ολοένα εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση του προέδρου Άσραφ Γάνι που κατηγορείται ότι δεν είναι ικανή να φροντίσει για την ασφάλεια της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη πέθαναν 90 άνθρωποι περίπου και 450 τραυματίστηκαν από έκρηξης ισχυρής βόμβας που ήταν τοποθετημένη σε ένα φορτηγό. Αυτή ήταν η πιο αιματηρή επίθεση που έχει σημειωθεί στην Καμπούλ μετά την αμερικανική επέμβαση του 2001 για την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών του Αφγανιστάν Μουράντ Άλι Μουράντ δήλωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας θα ερευνήσει τις καταγγελίες για αστυνομική βία, αλλά και αυτές που έκαναν λόγο για ένοπλους διαδηλωτές.

Οι αρχές της Καμπούλ αποδίδουν την βομβιστική επίθεση στο δίκτυο Χακάνι, μια ισλαμιστική οργάνωση που συνδέεται με τους Ταλιμπάν και έχει διαπράξει και άλλες βομβιστικές επιθέσεις στο παρελθόν.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή