Σωστές οι αποφάσεις του Στίλερ στην Τούμπα, σε πέντε κρίσιμες φάσεις “καθάρισε” το VAR

Print Friendly, PDF & Email

Σωστές έκρινε ο Κώστας Ακρίδας τις αποφάσεις του Γερμανού διαιτητή Στίλερ στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού. Στο αυτόγκολ του ΠΑΟΚ η μπάλα δεν φαίνεται να έχει βγει ολόκληρη εκτός της γραμμής του άουτ, ενώ το γκολ των γηπεδούχων σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα από χρήση του VAR.

Το VAR “καθάρισε” και σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις όπως διαπίστωσαν οι Ακρίδας, Τσίκινης και Μιντιούρης. Συγκεκριμένα:

-Στο πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού, το οποίο αρχικά δεν υποδείχθηκε.

-Στη φάση που αρχικά δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού και στη συνέχεια ο διαιτητής άλλαξε απόφαση βλέποντας το VAR.

-Στην κόκκινη κάρτα στο Μάρκοβιτς που δόθηκε επίσης μετά από εξέταση της φάσης στο VAR και

-Στην κατακύρωση του τρίτου γκολ της ΑΕΚ, που αρχικά δεν μέτρησε λόγω υπόδειξης οφσάιντ.

Αναλυτικά οι κριτικές για τις διαιτησίες της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1:

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-1, Διαιτητής: Μανούχος ,Διαιτητής VAR: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 12′ γίνεται επικίνδυνο φάουλ του Ιγκλέσιας στον Κουρμπέλη. Ο παίκτης του Αστέρα δεν έχει καμία πρόθεση να παίξει την μπάλα χρησιμοποιεί τον αγκώνα του στο πρόσωπο του Κουρμπέλη τον οποίο και τραυματίζει. Ο διαιτητής κοντά στη φάση σημειώνει την παράβαση αλλά δεν παρατηρεί πειθαρχικά τον παίκτη. Η κίτρινΗ θα ήταν επιεικής για τον παίκτη. Η πιο σωστή απόφαση ήταν κόκκινη κάρτα.

Στο 15′ ο α’ βοηθός, Κούλα, σταματάει επίθεση του Παναθηναϊκού με τον Μακέντα χωρίς να είναι οφσάιντ.
Στο 23′ είναι λάθος η κίτρινη κάρτα στον Κουρμπελή. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού χωρίς να χρησιμοποιεί ιδιαίτερη δύναμη κάνει ένα απλό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου.
Στο 28′ σωστά τποδεικνύεται οφσάιντ ο Ντέλετιτς από το β’ βοηθό Κολοσιώνη.
32′ Σωστή η υπόδειξη οφσάιντ στον Μακέντα από το βοηθό Κούλα.
Στο 34′ ο παίκτης του Αστέρα Αουρέγκι χτυπά στο πρόσωπο τον Ανουάρ χωρίς ο διαιτητής που είναι κοντά στ φάση να δίνει τίποτα. Έπρεπε να δώσει παράβαση και κίτρινη κάρτα.
Στο 47′ η φάση εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του διαιτητή. Ο Τασουλής πατάει τον Νάγκι μες στη περιοχή των γηεδούχων. Ο διαιτητής αναποφάσιστος ΔΕΝ καταλογίζει παράβαση και πηγαίνει στο VAR για να ξαναδεί τη φάση. Στν συνέχεια σημειώνει την παράβαση πέναλτι που έπρεπε να έχει δει από την αρχή. Στη συνέχεια αφού εικοινώνησε με το VAR σωστά δίνει επανάληψη του πέναλτι διότι κατά την εκτέλεση του, κανένα πόδι του τερματοφύλακα Παπαδοπούλου δεν ήταν πάνω στη γραμμή.
Στο 56′ διπλό επικίνδυνο μαρκάρισμα του Τασουλή στον Ζαχίντ. Ο διαιτητής σημειώνει την παράβαση, ο Ζαχίντ απωθεί βίαια τον Τασουλή και τον ρίχνει στο έδαφος. Ο διαιτητής και πάλι μπροστά στη φάση τιμωρεί και τους δύο παίκτες με κίτρινη κάρτα, ενώ ήταν κόκκινη και για τους δύο.
Στο 65′ σωστά υποδεικνύεται ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Ζαχίντ σε θέση οφσάιντ από το β’ βοηθό Κολοσιώνη. Ο Ζαχίντ στη συνέχεια κάνει ένα τακουνάκι στην μπάλα. Δεν έκανε καμία κίνηση με τα χέρια του να διαμαρτυρηθεί στο διαιτητή, ενώ ούτε η απομάκρυνση της μπάλας ήταν τόσο δυνατή πού να δικαιολογεί την κίτρινη. Η απομάκρυνση δεν ήταν σε στιλ αποδοκιμασίας στον διαιτητή. Ήταν υπερβολή η δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο 86 σωστά μέτρησε το γκολ του Αστέρα και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το VAR. Δεν υπάρχει οφσάιντ ούτε στην αρχή της φάσης αλλά ούτε και στη συνέχεια όταν πέτυχε το γκολ ο παίκτης του Αστέρα.
Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο β’ βοηθός Κολοσιώνης υποδεικνύει λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Περέα
Ο διαιτητής ήταν αναποφάσιστος φοβισμένος σε όλες τις αποφάσεις του, ενώ στις περισσότερες φάσεις ήταν μπροστά, δίστασε να σημειώσει την παράβαση και περίμενε τη βοήθεια του VAR. Στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν κακός
Βαθμολογία: 7.50

Αγώνας: Λαμία – Άρης 2-2, Διαιτητής: Φωτιάς, Διαιτητής VAR: Παπαπέτρου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης 

Στο 16′ έγινε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βελεθ στον Καραμάνο, το οποίο σωστά δίνεται διότι υπάρχει παράβαση. Στη συνέχεια ο διαιτητής επικοινωνεί με το VAR και διατηρεί την απόφαση. Σωστά, επείσης, δεν δόθηκε κίτρινη κάρτα στο βελεθ. Μετά την εκτέλεση του πέναλτι έγινε έλεγχος από το VAR για το αν ο Κουέστα είχε και τα δύο του πόδια πάνω στη γραμμή.
Φάνηκε οριακά ότι μπορεί να ακουμπάει και τα δύο του πόδια πάνω στη γραμμή. Ο κανονισμός αναφέρει ότι αν υπάρχει αμφισβήτηση ή αν είναι και τα δύο του πόδια πάνω στη γραμμή το παιχνίδι συνεχίζεται, για να επαναληφθεί η εκτέλεση πρέπει να είναι ξεκάθαρα και τα δύο του πόδια εκτός γραμμής. Σε αυτή τη φάση φάνηκε ότι μπορεί τα πόδια του να είναι πάνω στη γραμμή δεν ήταν ξεκάθαρα. Εδώ θα πάμε με το διαιτητή
Στο 32′ είναι λάθος η κίτρινη κάρτα στον Δεληζήση. Είναι λάθος διότι υπήρχε επιθετικό φάουλ. Ήταν λάθος η υπόδειξη του φάουλ. Επρεπε να δοθεί ανάποδα. Επομένως λάθος και η κίτρινη κάρτα.
Στο 60′ σωστά δεν δόθηκε οφσάιντ σε επίθεση του Άρη.
Η γενική εικόνα του διαιτητή ήταν καλή σε ένα δύσκολο παιχνίδι.
Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Παναιτωλικός – Πανιώνιος 1-0, Διαιτητής: Φωτιάδης, Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 75′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού σε ανατροπή του Ρόσα από τον Σταυρόπουλο. Ύστερα από παρέμβαση του VAR πήγε στο μόνιτορ και διαπίστωσε και ο ίδιος πως δεν υπάρχει παράβαση και πήρε πίσω την απόφασή του. Σωστά έπραξε καθώς ο αμυντικός ήλεγχε την μπάλα προτού υπάρξει κάποιο σπρώξιμο και φαίνεται σαν περισσότερο επιθετικό φάουλ παρά σαν πέναλτι.
Στις καθυστερήσεις σωστ δίνεται δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κόρμπο σε μαρκάρισμα στον Μάλη, σωστή η δεύτερη κίτρινη.
Ο διαιτητής είχε ένα μεγάλο λάθος στη φάση του πέναλτι.
Βαθμολογία: 7.80

Αγώνας: Ατρόμητος – Ξάνθη, Διαιτητής: Σκουλάς , Διαιτητής VAR: Ζαχαριάδης , Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο το παιχνίδι αυτό

Το γκολ του Ατρομήτου είναι καθαρό, δεν υπάρχει οφσάιντ.

Στο 72′ ο ρισβάνης θα μπορούσε να δεχτεί κόκκινη κάρτα και όχι κίτρινη σε αψιμαχία με τον Φοσέ που τον έσπρωξε. Ο αμυντικός του Ατρόμητου απώθησε τον αντίπαλο του.
Βαθμολογία: 8.00

Αγώνας: Βόλος ΝΠΣ – ΑΕΛ, Διαιτητής: Διαμαντόπουλος , Διαιτητής VAR: Κομίνης , Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης 

Στο 49′ γίνεται τάκλιν του Μάρκοβιτς στον Κάσες. Στην αρχή ο διαιτητής δεν έδειξε παράβαση, αλλά ύστερα από υπόδειξη του VAR πήγε στο μόνιτορ και ξαναείδε τη φάση. Στο VAR φάνηκε ότι ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη φάση. Ναι μεν η μπάλα ήταν στα πόδια του αμυντικού αλλά η έκταση του ποδιού βρήκε τον αντίπαλο κόκκινη. Σωστά έδωσε κόκκινη ο  διαιτητής στο ποδοσφαίριστή της ΑΕΛ.
Στο 72′ ο διαιτητής δίνει λάθος κίτρινη στον Ασούμπρε για μαρκάρισμα στον Γέντριτσεκ. Ο παίκτης της Λάρισας παίρνει ξεκάθαρα την μπάλα και δεν έχει πρόθεση τα πόδια. Θεωρώ ότι ήταν λάθος η κάρτα.
Στο 74′ θα μπορούσε να δώσει κόκκινη και κάρτα κακώς δεν την έδωσε, σε μαρκάρισμα του Ντετάκη στον Ασούμπρε. Επρεπε να γίνει και εδώ χρήση του VAR.
Βαθμολογία: 8.00

Αγώνας: ΑΕΚ – ΟΦΗ, Διαιτητής: Τάσης, Διαιτητής VAR: Γκορτσίλας, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης 

Στον αγώνα αυτόν έχουμε μόνο  μία αμφισβητούμενη φάση στο 3ο γκολ της ΑΕΚ.
Στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης η ΑΕΚ σκόραρε για τρίτη φορά με τον Βέρντε σε μία αντεπίθεση. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον β’ βοηθό Δημόπουλο, ωστόσο η φάση επανεξετάστηκε από στο VAR από το διαιτητή, ο οποίος κατακύρωσε το γκολ αφού διαπίστωσε ότι ο Βέρντε ξεκίνησε από κανονική θέση.
Ο διαιτητής δεν έχει καμία συμμετοχή στο γκολ, η διαιτησία ήταν καλή, το σκορ ήταν μεγάλο και ο διαιτητής δεν είχε καμία συμμετοχή στο αποτέλεσμα. Ο βοηθός Δημόπουλος “παραπέμπεται” για το σημαντικό λάθος που έκανε.
Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός , Διαιτητής: Στίλερ, Διαιτητής VAR: Βελτς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 8ο λεπτό θα μπορούσε ο διαιτητής να δώσει φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Πέλκα, διότι σε διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα με παίκτη του Ολυμπιακού με το γόνατο χτύπησε τον αντίπαλό του στα πλευρά. Ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα.

Στο 15′ κακώς δόθηκε φάουλ στο Ραντζέλοβιτς καθώς δεν υπήρχε κάποια παράβαση.
Στο 49′ το γκολ του Ολυμπιακού (αυτογκολ του Γιαννούλη) είναι κανονικό. Η μπάλα δεν έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή του άουτ στο γύρισμα του Ρατζέλοβιτς.
Στο 54′ σωστά δεν μέτρησε το γκολ του ΠΑΟΚ ως οφσάιντ, καθώς υπάρχουν δύο παίκτες ο Σφιντέρσκι και ο Βαρέλα  εκτεθειμένοι όταν ο Βιερίνια εκτλελεί το φάουλ. Ο διαιτητής έκανε σωστή χρήση του VAR (on field review) και ακύρωσε το γκολ, ου αρχικά είχε μετρήσει.
Στο 81′ σωστά ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι καθώς δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο στο σπρώξιμο του Tσιμίκα στον Πέλκα εντός περιοχής.
Στο 85′ δεν υπήρχε φάουλ στο μαρκάρισμα του Mπουχαλάκη στον Λάμπρου. Κακώς το έδωσε ο διαιτητής.
Γενικά η διαιτησία του ήταν πολύ καλή. Δεν αμφισβητήθηκε εκτός από την ακύρωση του γκολ του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής έδειξε σοβαρός και στιβαρός ήταν πάντα κοντά στις φάσεις και άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Δε σφύριξε πολλές φορές, ήταν πολύ σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο τις περισσότερες φορές. Πάρα πολύ καλή διαιτησία για ένα δύσκολο παιχνίδι
 
Βαθμολογία: 8.40

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή