Σωστή η κόκκινη κάρτα στον Ομάρ, δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι στο Βαλμπουενά

Print Friendly, PDF & Email

Σωστή έκρινε ο Κώστα Ακρίδας την απόφαση του διαιτητή για αποβολή του Ομάρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αγώνα Ατρόμητου – Ολυμπιακού, αλλά και το μη καταλογισμό πέναλτι στη φάση με πρωταγωνιστή το Βαλμπουενά.

Χωρίς λάθη η διαιτησία του Γιόβιτς στο ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού. Ο Κροάτης βαθμολογήθηκε με 8,30 από το Ναούμ Μιντιούρη.

Σύμφωνα με τον Ηρακλή Τσίκινη, o VAR (Σέζος) βοήθησε τον Παπαδόπουλο, ο οποίος άλλαξε απόφαση και καταλόγισε φάουλ έξω από την περιοχή, αντί για πέναλτι, στον μαρκάρισμα του Ρόμανιτς στο Μπέρτο, στον αγώνα Λαμίας – ΑΕΛ.

Αναλυτικά οι κριτικές για τις διαιτησίες της 23ης αγωνιστικής της Super League 1:

Αγώνας: Πανιώνιος – Ξάνθη 0-0, Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, Διαιτητής VAR: Σκουλάς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 8ο λεπτό υπάρχει φάουλ υπέρ του Πανιωνίου πάνω στον Ντομίνγκες από τον Τεσέιρα λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας το οποίο δεν δόθηκε με αποτέλεσμα να πάρει την μπάλα παίκτης της Ξάνθης και στην εξέλιξη της φάσης να δημιουργηθεί ευκαιρία για γκολ της Ξάνθης.
Στο 33′ ύστερα από σουτ του Μουλέν της Ξάνθης η μπάλα βρίσκει στο χέρι αμυντικού του Σταυρόπουλου του Πανιωνίου. Δεν υπάρχει πέναλτι. Το χέρι του αμυντικού είναι κολλημένο. Σωστή η απόφαση του διαιτητή.
Στο 36′ υπάρχει πέναλτι σε κράτημα του Σταυρόπουλου στον Κάστρο. Ο αμυντικός πιάνει παρατεταμένα τον Κάστρο, τον ανατρέπει και ούτε το VAR ούτε ο διαιτητής δεν είδαν την παράβαση. Έπρεπε να καταλογίστει πέναλτι υπέρ της Ξάνθης.
Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο διαιτητής στην Νέα Σμύρνη, χάλασε το πολύ καλό σερί που έχει φέτος.
Βαθμολογία: 7.80


Αγώνας: Λαμία – ΑΕΛ  0-0, Διαιτητής: Παπαδόπουλος,  Διαιτητής VAR: Σέζος , Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 14′ υπάρχει ένα μαρκάρισμα στον Ουάρντα για το οποίο έπρεπε να δοθεί κίτρινη στον Δημούτσο. Ήταν ξεκάθαρη η φάση αλλά δεν δόθηκε η κίτρινη. Το φέρνω σαν παράδειγμα για να δικαιολογήσω το ότι ο διαιτητής δεν είχε καθόλου καλό πειθαρχικό έλεγχο.

Η συζήτηση που έγινε ήταν για την φάση του 73′. Στο μαρκάρισμα του Ρόμανιτς στον Μπέρτο, ο διαιτητής δίνει πέναλτι. Στη συνέχεια επικοινωνεί με το VAR και καταλογίζει φάουλ εκτός περιοχής. Ήταν μια δύσκολη φάση. Εδώ χρειάζεται το VAR και δείχνει πόσο απαραίτητο είναι το τεχνικό σύστημα για να αποφύγουμε την μεγάλη αδικία. Οριακή φάση σωστά δίνεται όμως φάουλ διότι το μαρκάρισμα γίνεται οριακά έξω από την περιοχή. Ο διαιτητής στη ροή της φάσης ξεγελάστηκε έκανε λάθος, αλλά ήταν εύκολο να παρασυρθεί.
 
Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης – Άρης 1-1, Διαιτητής: Τσαμούρης, Διαιτητής VAR: Σιδηρόπουλος , Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 37′ υπάρχει μαρκάρισμα του Βέλεθ στον Μπαράλες. Ο διαιτητής συνεχίζει το παιχνίδι, όμως στη συνέχεια επικοινωνία του διαιτητή με το VAR, χωρίς να αλλάξει απόφαση. Έπρεπε να έχει δοθεί επιθετικό φάουλ του Φερνάντες στο ξεκίνημα της φάσης. Στην εξέλιξη φαίνεται να τον κρατάει ο αμυντικός και θα έπρεπε να δοθεί η πάραβαση. Όμως δεν θα συζητούσαμε καν την φάση αν είχε δοθεί το επιθετικό φάουλ.
Στη φάση που διαμαρτύρεται για πέναλτι ο Αστέρας στο 52′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Σουάρεθ βρέθηκε στο έδαφος, σωστά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι.
Στο 66′ ο Κουέστα και Ντέλετιτς διεκδίκησαν την μπάλα στην περιοχή του Άρη. Σωστά ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι.
Στο 68′ ο Άρης διαμαρτύρεται για χέρι  του Πασαλίδη, όμως το χέρι του αμυντικού είναι σε φυσιολογική θέση, το σουτ έγινε σε κοντινή απόσταση και σωστά ο διαιτητής έδωσε κόρνερ.
 
Ένα παιχνίδι γρήγορο με αρκετές φάσεις ο διαιτητής προσπάθησε να κρατήσει τον έλεγχο και να είναι μέσα στις φάσεις. Είχε κάποια προβλήματα στην διαχείριση του παιχνιδιού αλλά σε γενικές γραμμές είχαμε μια καλή διαιτησία με εξαίρεση τη φάση του 37′.
Βαθμολογία: 8.10

Αγώνας: Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-1 , Διαιτητής: Σνάιντερ Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 36′ ο Βαλμπουενά μπήκε με ορμή ανάμεσα σε Μάντσον και Κυβρακίδη, με τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακό να πέφτει μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου, όμως δεν υπάρχει κάποια παράβαση πέναλτι στην φάση αυτή.

Στο 69′ σε σουτ παίκτη του Φορτούνη η μπάλα βρίσκει στο παίκτη του Ούμπιντεζ, έξω από την περιοχή του Ατρομήτου. Το χέρι του αμυντικού είναι κολλημένο συνεπώς δεν υπάρχει φάουλ, σωστά ο διαιτητής δεν καταλόγισε κάποια παράβαση.
Στο 73′ σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ομάρ (σ.σ η πρώτη είχε δοθεί στο 40′ και αυτή σωστή).
Καλή η διαιτησία, ελάχιστα σφυρίγματα, ο διαιτητής ήταν καλός στον πειθαρχικό έλεγχο και στην εφαρμογή κανονισμών. Ένας ήρεμος και σίγουρος διαιτητής.
Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0 , Διαιτητής: Φωτιάδης  Διαιτητής VAR: Μανούχος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Σωστά και τα δύο πέναλτι που δίνονται στο παιχνίδι υπέρ του ΠΑΟΚ. Υπάρχει παράβαση και στις δύο φάσεις.
Στο 49΄ο Λημνιός μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά με τον Μπράουν να τον ανατρέπει. Ο διαιτητής σωστά καταλόγισε πέναλτι. Κατά την εκτέλεση πέναλτι του ΠΑΟΚ υπάρχει παίκτης ( Άκπομ) που μπαίνει στην περιοχή νωρίτερα, επρεπε να δοθεί επανάληψη και να μην μετρήσει το γκολ.
Στο 59′ σωστό και το δεύτερο πέναλτι και η κίτρινη κάρτα που δίνεται στο κράτημα του Γιαννούλη στο Λάμπρου.
Βαθμολογία: 8.10

Αγώνας: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0 , Διαιτητής: Γιόβιτς  Διαιτητής VAR: Ζαχαριάδης , Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 13′ το σουτ του Λόπες μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού η μπάλα χτυπάει στο σώμα του Σέκενφελντ και όχι στο χέρι όπως ζήτησαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ο διαιτητής κοντά στην φάση σωστά διέταξε την συνέχιση του αγώνα.
Στο 38′ στην επίθεση της ΑΕΚ με τον Μπακάκη που εισήλθε στην περιοχή του Παναθηναϊκού ο Χατζηγιοβάννης διώχνει κανονικά την μπάλα σε κόρνερ, δεν υπήρχε καμία παράβαση πέναλτι. Και εδώ σωστά ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα.
Στο 49′ υπάρχει οφσάιντ στην επίθεση της ΑΕΚ με τον Λιβαγια που δεν σημείωσε ο δεύτερος βοηθός. Στην συνέχεια η μπάλα πήγε στον Λόπες μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού ο οποίος έπεσε στο έδαφος, όχι όμως από παράβαση αμυντικού επειδή ο ίδιος έχασε την ισορροπία του. Ο διαιτητής και πάλι σωστά έπραξε και συνέχισε το παιχνίδι.
Στο 87′ το φάουλ που κάνει ο Γιόχανσον στον Λόπες σωστά έδειξε ο διαιτητής στο παίκτη του Παναθηναϊκού την κίτρινη κάρτα και όχι την κόκκινη, διότι ο παίκτης δεν χρησιμοποιεί τις τάπες, βρίσκει τον αντίπαλο παίκτη της ΑΕΚ με την μύτη του παπουτσιού.
Γενικά η διαιτησία του Κροάτη διαιτητή ήταν αρκετά καλη, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, δεν είχε δύσκολες φάσεις.
Βαθμολογία: 8.30

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή