Τα αγκάθια του τριαντάφυλλου

Print Friendly, PDF & Email

Μια φορά κι έναν καιρό στο “ψευδεκράτος του Τραμπακουλιστάν” υπήρχε ένα ανθρωπόμορφο πτηνό που το έλεγαν «μαύρο τριαντάφυλλο».

Τις τελευταίες ημέρες η καρδιά του χτυπούσε δυνατά. Τικ – τακ, τικ – τακ, τικ – τακ… Είχε ένα κακό προαίσθημα το οποίο όσο περνούσαν οι μέρες γίνονταν όλο και πιο έντονο…

Πίστευε ότι κάτι θα συμβεί, ότι θα του απαγορευθούν οι υψηλές πτήσεις και θα ξεριζωθεί από κει που το είχε φυτέψει ένας Τραμπάκουλας κηπουρός του ψευδοκράτους.

Τελικά το κακό προαίσθημα επαληθεύτηκε και το «μαύρο τριαντάφυλλο» βρέθηκε ξεριζωμένο και εκτός πτήσεων.

Μόλις το έμαθε εκνευρίστηκε τόσο που τα αγκάθια του μεγάλωσαν. Έτσι ανθισμένο και μυτερό όπως ήταν πήγε κατ΄ευθείαν στο θερμοκήπιο του Τραμπακουλιστάν για να βρει τον Τραμπάκουλα – κηπουρό.

Μόλις τον είδε φούντωσε και τα αγκάθια μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο διότι θεώρησε τον Τραμπάκουλα υπεύθυνο για τον βίαιο ξεριζωμό του και την άσχημη μεταχείριση που είχε.

Λίγο αργότερα ο κηπουρός Τραμπάκουλας, με φανερά τα τσιμπήματα από τα αγκάθια, για να χρυσώσει το χάπι διέρρεε εντός θερμοκηπείου ότι θα φροντίσει ώστε σ΄ έναν μήνα το «μαύρο τριαντάφυλλο» να επιστρέψει εκεί που ανήκει!

Κι όπως τελειώνουν όλα τα «παραμύθια» (ακόμα κι αυτά που διαρκούν μετά βίας ένα χρόνο)… έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

YΓ.1 Κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την αλλαγή διοίκησης στην Καβάλα, αλλά λίγη ώρα μετά, όταν εκδόθηκε η ανακοίνωση στήριξης, τα χαμόγελά τους πάγωσαν και η πραγματικότητα έγινε ξανά ανυπόφορη.

ΥΓ.2 Ο κόκκινος συναγερμός που σήμανε το απόγευμα της Κυριακής έληξε το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΥΓ.3 Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή