“Σωστά δε δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού – Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ο Σιδηρόπουλος”

Print Friendly, PDF & Email

Πολύ καλή έκρινε την παρουσία του Τάσου Σιδηρόπουλου στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη, ο Ηρακλής Τσίκινης, όπου τόνισε πως σωστά δόθηκε το πέναλτι στους «κίτρινους», ενώ με καλά λόγια λόγια μίλησε και για την παρουσία του Κουτσιαύτη στο ΠΑΟΚ – Λαμία.

Μέτρια η απόδοση του ο Βόσνιου Πελίτο σύμφωνα με τον Ναούμ Μιντιούρη, παρά το γεγονός πως δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης.

Χωρίς προβλήματα ήταν η διαιτησία του Μανούχου και του Κουμπαράκη στα παιχνίδια Βόλος – Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ, σύμφωνα με τον Κώστα Ακρίδα.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Ατρόμητος – ΑΕΛ 1-1 Διαιτητής: Αγκάγιεφ, Διαιτητής VAR: Βάτσιος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Μέτρια διαιτησία από τον Αγκάγιεφ. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά δεν φάνηκε να είναι ένας διαιτητής που έχει κάτι το ιδιαίτερο. Είχε κάποια προβλήματα στον πειθαρχικό τομέα, δηλαδή κάποιες κάρτες που έπρεπε να βγάλει και κάποιες όχι.

Βαθμολογία: 8.10

Αγώνας: ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2 Διαιτητής: Πελίτο, Διαιτητής VAR: Ερνάντεθ, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 15′ σωστά μέτρησε το γκολ του Αστέρα από τον διαιτητή, διότι αν και ο Μπαράλες βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, δεν επηρεάζει και δεν συμμετέχει στην φάση, ενώ ο σκόρερ ήταν σε κανονική θέση.

Στο 17′ υπάρχει οφσάιντ στην επίθεση του Αστέρα με τον Μπαμπά, το οποίο όμως δεν υπέδειξε ο δεύτερος βοηθός Μπέλιο.

Στο 55′ ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Τσιφτσής, πέφτει στα πόδια του Ανσαριφάρντ, χωρίς όμως να έχει επαφή, και στη συνέχεια ο παίκτης της ΑΕΚ βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής σωστά συνέχισε το παιχνίδι.

Στο 77′ σε διεκδίκηση της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου μεταξύ των Αλβάρεζ (Αστέρας) και Γκαρσία (ΑΕΚ), ο δεύτερος έσπρωξε τον πρώτο, τον έριξε στο έδαφος, ενώ στη συνέχεια ο Γκαρσία ανατράπηκε έξω από την περιοχή του Αστέρα από τον Μπαμπά, με τον διαιτητή Πελίτο να μην σφυρίζει καμία από τις δύο παραβάσεις.

Σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Πελίτο ήταν μέτρια, αν και δεν επηρέασε το αποτέλεσμα.

Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: ΠΑΟΚ – Λαμία 4-0 Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Διαιτητής VAR: Σκουλάς, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 37′ σε σουτ του Κρμέντσικ, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Τζέιμς. Σωστά ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση.

Σε ένα εύκολο παιχνίδι, ήταν άνετος ο διαιτητής, είχε καλή συνεργασία με τους βοηθούς, δεν είχε δύσκολες φάσεις. Ήταν πολύ καλός στον πειθαρχικό τομέα, δεν είχε κάποια φάση στην οποία να υπήρξε αμφισβήτηση.

Επομένως μπορούμε να πούμε ότι ήταν μία πετυχημένη διαιτησία από τον Κουτσιαύτη.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Ολυμπιακός – Άρης 1-1 Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Διαιτητής VAR: Ερνάντεθ, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Ο Σιδηρόπουλος πιστεύω πως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ήταν μία πάρα πολύ καλή διαιτησία σε ένα ντέρμπι επί της ουσίας.

Στο 20′ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάκιτς στον Βρουσάι. Πιστεύω πως είναι μία δύσκολη περίπτωση, αλλά ο Σιδηρόπουλος ευτυχώς ήταν πολύ κοντά. Δεν φαίνεται να υπάρχει ανατροπή του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, οπότε πολύ σωστά συνεχίστηκε το παιχνίδι και σωστά επιβεβαιώθηκε η απόφασή του από το VAR.

Στο 80′ το πέναλτι που δίνεται υπέρ του Άρη είναι ξεκάθαρο, αφού ο Σα ανατρέπει τον Μαντσίνι. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση.

Ο Σιδηρόπουλος είχε πολύ καλή συνεργασία με τους βοηθούς, σε ένα δύσκολο παιχνίδι και εκ του αποτελέσματος, αλλά και εκ φύσεως. Έδειξε πως η ελληνική διαιτησία μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να έχουμε Έλληνες διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια.

Βαθμολογία: 8.40

Aγώνας: Βόλος – Απόλλων Σμύρνης 2-0 Διαιτητής: Μανούχος, Διαιτητής VAR: Αγκάγιεφ, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 33′ ο Μανούχος πολύ σωστά υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Βόλου στο μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη πάνω στον Μπαρτόλο. Ήταν ξεκάθαρη φάση, δεν χρειάστηκε ούτε το VAR. Σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής.

Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-0 Διαιτητής: Κουμπαράκης, Διαιτητής VAR: Γκορτσίλας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας 

Καλή διαιτησία, δεν υπήρξε καμία αμφισβητούμενη φάση, ενώ ήταν σωστή η εφαρμογή κανονισμών, όπως και ο πειθαρχικός έλεγχος.

Βαθμολογία: 8.20

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή