ΕΠΟ: Ανέθεσε εργολαβία σε εταιρεία χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση! – Αγραφιώτης: Είναι παράνομο, είναι για δικαστήριο

Print Friendly, PDF & Email

Νέα περίπτωση που έρχεται να προστεθεί σε αυτές της “Επισκοπής” και της “παράνομης απόλυσης υπαλλήλου” και καταδεικνύει τη μη χρηστή διοίκηση που ασκείται στην ΕΠΟ από τον Μάρτιο του 2021, συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής.

Ο εκτελεστικός διευθυντής, Ι. Φιλιππούσης, έχοντας ως “στηρίγματα” την γνωμοδότηση της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης της ΕΠΟ, Δ. Μπιτζούνη, που αναφέρει ότι “η ανάθεση του έργου προς την εταιρεία έγινε
σύννομα” και το εξώδικο της εταιρείας προς την ΕΠΟ, με το οποίο προειδοποιεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη αν δεν καταβληθεί το συμπεφωνημένο τίμημα, ζήτησε από την Εκτελεστική Επιτροπή να εξοφληθεί η εταιρεία για τα έργα (τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων) που έκανε στο ΟΑΚΑ προκειμένου να διεξαχθεί ο περσινός τελικός Κυπέλλου, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αποκαλύφθηκε ότι τον περασμένο Μάιο, ανατέθηκε σε εταιρεία να κάνει έργα στο ΟΑΚΑ (τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων) προκειμένου η αστυνομία να ανάψει το “πράσινο φως” για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου.

Δόθηκε, λοιπόν, από το acting διευθυντήριο εντολή σε συγκεκριμένη εταιρεία (κατόπιν λήψης προσφορών, όπως ειπώθηκε) η οποία εκτέλεσε το έργο. Όμως της ανάθεσης του έργου σε τρίτο, δεν προηγήθηκε απόφαση ούτε της Εκτελεστικής Επιτροπής, ούτε της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, που συγκαλείται σε κατεπείγουσες περιπτώσεις και καλύπτει την αδυναμία σύγκλισης της Ε.Ε.

Η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί από την πλευρά της ΕΠΟ, παρόλαυτα η εταιρεία πήρε προκαταβολή περίπου 25.000 ευρώ και τώρα διεκδικεί περίπου 130.000 ευρώ επιπλέον, χωρίς τις τυχόν προσαυξήσεις.

“Εγώ δεν ήμουν εδώ, ποιός πλήρωσε χωρίς να υπάρχει απόφαση και χωρίς να έχει υπογραφεί σύμβαση;”, ρώτησε ο Π. Μπαλτάκος.

Ο Φιλιππούσης ματαιοπονούσε να πείσει ότι η δαπάνη εγκρίθηκε μέσω του πρακτικού του τμήματος προμηθειών το οποίο έφερε στην ΕΕ.

Κλήθηκε σε ακρόαση ο επικεφαλής του λογιστηρίου, Γεωργιόπουλος, που προέρχεται από εξωτερική εταιρεία με την οποία συνεβλήθη η ΕΠΟ επί Φιλιππούση και είπε ότι η πληρωμή έγινε κατόπιν υπόδειξης του τμήματος προμηθειών, επικεφαλής του οποίου είναι ο εκλεκτός του Φιλιππούση, Χαραλαμπάκης.

“Χωρίς απόφαση του ΔΣ είναι παράνομο, είναι για δικαστήριο” υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Π. Αγραφιώτης.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί από το τεχνικό επιμελητήριο η σύσταση ειδικής επιτροπής για να διερευνήσει την υπόθεση.

Για άλλη μια φορά προκύπτει ότι από το 2021 εντός της ΕΠΟ λειτουργεί σύστημα παραδιοίκησης που δρα χωρίς έλεγχο, παρακάμπτωντας την Εκτελεστική Επιτροπή και παραβιάζοντας το καταστατικό…

Τώρα, γιατί ο ολόκληρος Φιλιππούσης καταδέχεται να ζητήσει την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής και δεν λειτουργεί ως… acting, είναι άλλης τάξεως θέμα, που σχετίζεται με όσα έγιναν στην προτελευταία συνεδρίαση της ΕΕ και όσα συμφωνήθηκαν ότι θα γίνουν το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μαρινάκης στην ΕΠΟ: “Θα μπει εισαγγελέας και θα σας μαζέψει – Ο Αυγενάκης έπρεπε να είχε διακόψει τη Super League 2”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή