Ευαγγέλου: "Οι διαιτητές θέλουμε η διαιτησία να γίνει επαγγελματική"

Print Friendly, PDF & Email

Στην ΕΡΑ Σπορ και τον Άγγελο Στίμο μίλησε ο διαιτητής της Super League 1 Άγγελος Eυαγγέλου, που τάχθηκε υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρώην διαιτητής Κώστας Ακρίδας.

Μεταξύ άλλων ο Ευαγγέλου, σε απόδοση του SoccerPlus είπε:

Πρέπει να δείξουμε όταν μας δοθεί η ευκαιρία ότι κακώς έρχονται οι ξένοι διαιτητές. Αυτοί θα πάνε στη χώρα τους την επόμενη ημέρα… Δεν τους ενδιαφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς θα είμαστε εδώ και την επόμενη ημέρα και θα ξαναπαίξουμε την ίδια ομάδα. Σίγουρα έχουμε δώσει δικαιώματα αλλά και το λάθος είναι μέσα στο παιχνίδι.

Φέτος για τη διαιτησία ήταν από τις καλύτερες χρονιές τα τελευταία χρόνια στη Σούπερ Λίγκα.

Tο match center που έχουμε στην Eλλάδα για το VAR είναι από τα καλύτερα στην Eυρώπη. Σε άλλες χώρες έχουν βαν έξω από τα γήπεδα.

Ο Κλάτενμπεργκ πριν από πέντε χρόνια σφύριξε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Με χαροποιεί πολύ που είναι εδώ. Μπορεί να μα βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι δίπλα μας και ψυχολογικά.

Τα νέα παιδιά βλέπουν μόνο Σιδηρόπουλο και Παπαπέτρου να παίζουν έξω και μετά βλέπουν ξένους διαιτητές. Αυτό είναι αποτρεπτικό για να ασχοληθούν με τη διαιτησία.

Aν υπάρχει θέληση μπορεί να γίνει η επαγγελματική διαιτησία. Με χαροποιεί ότι ακούγεται… Οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν επαγγελματίες διαιτητές. Θα μας βοηθήσει στην εξέλιξή μας. Οι Έλληνες διαιτητές θέλουμε την επαγγελματική διαιτησία. Θα κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. το καθεστώς σήμερα είναι ημιεπαγγελματικό. Μακάρι να γίνει για να ασχολούμαστε 24 ώρες το 24ώρο με τη διαιτησία. Δεν θα μπορούμε να έχουμε επαγγελματική διαιτησία και να φέρνουμε ξένους διαιτητές συνέχεια.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή