Νέα Πλατεία Ομονοίας: Η ανακαίνιση σε ένα εντυπωσιακό Timelapse βίντεο

Print Friendly, PDF & Email

Στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας παραδίδεται η “νέα” πλατεία Ομονοίας, μετά τη ριζική ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε.

Στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας παραδίδεται σήμερα το βράδυ, στο σύνολό της, η ανακαινισμένη πλατεία Ομονοίας, ένα έργο που στοχεύει στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και στην ανάδειξη του ιστορικού σημείου αναφοράς της πρωτεύουσας.

Η πλατεία Ομονοίας ανακατασκευάστηκε ριζικά με χορηγίες ιδιωτών, αποκτώντας και πάλι το εμβληματικό της συντριβάνι, το οποίο έχει τώρα διάμετρο σαράντα μέτρων. Οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αλλά λόγω της καραντίνας δεν είχε αποδοθεί στους πολίτες.

«Το εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας δεν είναι πλέον ένας γκρίζος κυκλοφοριακός κόμβος αλλά ένα πανέμορφο σημείο συνάντησης – όπως συνέβαινε προηγούμενες δεκαετίες- μέρος του Μεγάλου Περιπάτου της πόλης που δημιουργείται το επόμενο διάστημα από τον Δήμο Αθηναίων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανάρτησε στα social media μία προσωπική αφήγηση για την ιστορική πλατεία και ένα timelapse βίντεο από την αρχή των έργων ανάπλασης μέχρι την σημερινή ημερομηνία:

Αν και θυμίζει την παλιά μορφή της, με το συντριβάνι στο κέντρο, η πλατεία δεν είναι κυκλική, καθώς η διάβαση για τους πεζούς που ενώνει την Πανεπιστημίου και την Αγίου Κωνσταντίνου παραμένει. Η ανακαίνιση, κόστους 500.000 ευρώ, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στον Δήμο Αθηναίων.

Σημειώνεται ότι έχει αντικατασταθεί το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης (επιφάνεια 4.500τμ) με πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, συμβάλλοντας αποφασιστικά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας.

Πηγή: news247

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή