Ωμή αστυνομική βία καταγγέλλουν κάτοικοι και εργαζόμενοι στο Γαλάτσι

Print Friendly, PDF & Email

Για αναίτια επίθεση των δυνάμεων της Αστυνομίας κάνουν λόγο εργαζόμενοι και περίοικοι στην πλατεία Αγίου Ανδρέα στο Γαλάτσι.

Από χθες υπάρχουν καταγγελίες πως δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα σε διαδηλωτές πάρα το γεγονός πως εκείνοι υποχωρούσαν και δεν αντέδρασαν αλλά και ανθρώπους που έπιναν τον καφέ τους, ενώ σύμφωνα με αναφορές -που δεν έχουν επιβεβαιωθεί για την ώρα- χτυπήθηκε και ένα παιδί 5 ετών.

Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες που δεν συμμετείχαν στη διαδήλωση και συγκεκριμένα ένας εργαζόμενος σε καφέ και δύο κάτοικοι της περιοχής, οι δυνάμεις της Αστυνομίας επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, έκαναν χρήση χημικών τόσο στον πεζόδρομο όσο και εντός των καταστημάτων, χωρίς να έχει προηγηθεί ένταση, χτυπούσαν και αναποδογύριζαν τραπέζια από τις καφετέριες και μπήκαν μέσα σε μια από αυτές όπου χτυπούσαν τους διαδηλωτές που κατέφυγαν εκεί.

Σύμφωνα με τους τρεις ανθρώπους που θα δείτε στο βίντεο του και ήταν παρόντες χθες το απόγευμα στο σημείο της επίθεσης, οι συγκεντρωμένοι δεν προκάλεσαν τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ όταν εκείνες άρχισαν να πετούν χημικά, εκείνοι οπισθοχώρησαν για να φύγουν.

Ακόμη, όπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες, η μητέρα ενός πεντάχρονου παιδιού φώναζε πως το παιδί της έχει χτυπηθεί.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων διαψεύδουν για ακόμη μια φορά την Αστυνομία η οποία νωρίτερα ανέφερε πως “Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, ενεργώντας επίθεση σε βάρος τους, με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης”.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή