“Σωστά οι Παπαπέτρου και Τσακαλίδης δεν είδαν πέναλτι του Βατσλίκ στον Μπενίτο”

Print Friendly, PDF & Email

Ο κριτής του Master Ref, Ν. Μιντιούρης, δικαίωσε το διαιτητή και τον VAR του αγώνα Ολυμπιακός – Αστέρας στην απόφαση μη καταλογισμού / υπόδειξης πέναλτι στη φάση με πρωταγωνιστές του Βατσλίκ με τον Μπενίτο.

Σύμφωνα με τον Ηρ. Τσίκινη, η διαιτησία του Ιταλού Φάμπρι στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ ήταν καλή, με εξαίρεση τη φάση του λακτίσματος του Τσιγγάρα στον Αραούχο, που έπρεπε εξ αρχής να τιμωρηθεί με κόκκινη.

Ακολουθεί η κριτική των διαιτητικών αποφάσεων των εξ’ αναβολής αγώνων της 17ης αγωνιστικής της SL1.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: 5-1, Διαιτητής: ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, VAR: ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ, Κριτής: Μιντιούρης

Στο 16′ ο Βατσλίκ χάνει την μπάλα από τον Μπενίτο, εντός περιοχής, προσπαθεί στη συνέχεια να την κερδίσει έχοντας επαφή με το σώμα με τον επιθετικό, η οποία δεν δικαιολογεί πέναλτι . Ο διαιτητής σωστά δεν καταλογίζει παράβαση. Η φάση ελέγθηκε από το VAR που συμφώνησε με το διαιτητή.

Στο 39′ ο Βαλιέντε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Ο α’ βοηθός, Μωυσιάδης, υπέδειξε σωστά το σκόρερ σε θέση οφσάιντ.

Στο 50′ έπειτα από σέντρα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Βρουσάι σταματάει την μπάλα με το σώμα και το χέρι, που ήταν κολλημένο. Δεν μεγάλωσε ο όγκος του σώματος. Ο διαιτητής σωστά δεν καταλόγισε παράβαση. Η ορθότητα της απόφασής του επιβεβαιώθηκε από το VAR, που έλεγξε τη φάση.

Στο 61′ ο Μπενίτο ανατρέπεται από το Βρουσάι στην περιοχή του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής σωστά καταλογίζει πέναλτι. Όμως ο β’ βοηθός Θανασιάς υποδεικνύει το σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Σωστή η υπόδειξη του βοηθού.

Παιχνίδι με αρκετές δύσκολες φάσεις, η διαιτησία του Παπαπέτρου σε συνεργασία και με το VAR επιτυχημένη.

 Βαθμολογία: 8,3

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: 1-1, Διαιτητής: FABBRI, VAR: COLAROSSI, Κριτής: Τσίκινης

Στο 16′ ο Τσιγγάρας με τάκλιν στο κέντρο του γηπέδου χτυπάει με την τάπα τον Αραούχο στο καλάμι. Αρχικά ο διαιτητής δίνει φάουλ και δείχνει κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια ο VAR τον καλεί να ξαναδεί τη φάση και αφότου τη βλέπει αλλάζει την απόφασή του και δείχνει κόκκινη. Σωστή η κόκκινη, λάθος η αρχική απόφαση του διαιτητή.

Στο 90′ ο Βράνιες στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ επιχειρεί να σταματήσει τον Άκπομ που έχει την μπάλα στην κατοχή του. Ο αμυντικός της ΑΕΚ φαίνεται να χρησιμοποιεί το χέρι του. Ο επιτιθέμενος πέφτει στο έδαφος. Ο διαιτητής κοντά στη φάση δεν καταλογίζει παράβαση. Σωστή η απόφαση του διαιτητή, που ήταν καλός στην εφαρμογή κανονισμού και είχε σε γενικές γραμμές καλή διαιτησία, με εξαίρεση τη φάση του 16′.

Βαθμολογία: 8,1

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΒΟΛΟΣ: 2-1, Διαιτητής: ΤΖΟΒΑΡΑΣ, VAR: ΖΑΜΠΑΛΑΣ, Κριτής: Ακρίδας

Αγώνας χωρίς δύσκολες φάσεις στις περιοχές και εν γένει στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία.

Βαθμολογία: 8,2

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή