Τα μηνύματα του Οικονόμου: Έρχεται η Ιnterpol, συνεχίζεται το μητρώο, εφαρμογή νόμων και διεθνών συμβάσεων στο ποδόσφαιρο

Print Friendly, PDF & Email

Tα δικά του μηνύματα προς τον κόσμο του αθλητισμού επαγγελματικού και ερασιτεχνικού έστειλε κατά την ομιλία του στη Βουλή,  στο πλαίσιο των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

“Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου θα διοργανωθεί στην Αθήνα η «Εβδομάδα Αθλητικής Ακεραιότητας» με συμμετοχή Συμβουλίου της Ευρώπης, Interpol, Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και UEFA.”

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία της Interpol γίνονται το τελευταίο διάστημα έρευνες για χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

“Oι επιχορηγήσεις (σ.σ. στον αθλητισμό) θα είναι εμπλουτισμένες και με τον πόρο από το στοίχημα, που θα ισχύει και για το επόμενο διάστημα…”

“Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδουμε και στη χρηστή διοίκηση των αθλητικών οργανισμών. Βασική μας προτεραιότητα είναι η προαγωγή του Μητρώου Αθλητικών Φορέων όπου, με ιεραρχική δομή, θα ξεκινάει από τις ομοσπονδίες και θα καταλήγει στους αθλητές. Η απεικόνιση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα πλήρους διαφάνειας στο αθλητικό πεδίο.”

Όπως γίνεται αντιληπτό το μητρώο θα επεκταθεί και στις ομοσπονδίες ενώ θα συνεχίσει να υφίσταται για τα ερασιτεχνικά σωματεία, παρά τις αντιρρήσεις της ΕΠΟ.

“Είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε στο πλαίσιο που ορίζουν οι εθνικοί νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις, ώστε το αθλητικό προϊόν που θα προσφέρεται στον Έλληνα φίλαθλο να είναι ποιοτικό, θελκτικό και υγιές.

Η τοξικότητα στην πολιτική αποδοκιμάστηκε εμφατικά στις πρόσφατες εκλογές και είναι η ώρα να την αφήσουμε οριστικά πίσω μας και στον επαγγελματικό αθλητισμό. Η κοινωνία μας έχει αποδείξει ότι προηγείται και απαιτεί τολμηρές επιλογές. Οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες θα μας βρουν αποφασισμένους συμπαραστάτες αν θέλουν να αναβαθμίσουν το προϊόν τους.”

Aπό το ανωτέρω προκύπτει ότι η πολιτική του νέου αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού θα βασιστεί στο νόμο και στις διεθνείς συμβάσεις (π.χ. ολιστική μελέτη). Μόνο που στην περίπτωση του ποδοσφαίρου ο νόμος έρχεται σε σύγκρουση με το καταστατικό της ΕΠΟ, κυρίως σε θέμτα που αφορούν τη διαιτησίας.

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή