Το cheerleading έρχεται στα ελληνικά σχολεία!

Photo by Rojan Maharjan on unsplash.com
Print Friendly, PDF & Email

Το άθλημα του cheerleading θα μπορεί να παρουσιάζεται σε μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Στα τέλη Μαΐου, το άθλημα και η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ-Α.Ο.Χ) είχε αναγνωριστεί επισήμως από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με την εγκύκλιο που υπέγραψε στα μέσα Αυγούστου ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Τσαχαλάς, εγκρίνεται η άδεια εισόδου εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ στα ελληνικά σχολεία.

«Ήταν κάτι αναμενόμενο, οποιοδήποτε άθλημα πάρει αναγνώριση μπορεί να παρουσιαστεί στα σχολεία. Μας δόθηκε η απαραίτητη άδεια όπως σε όλα τα αναγνωρισμένα αθλήματα», λέει στο LiFO.gr η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Ευαγγελία Κρητικού τονίζοντας πως πρόκειται για εγκεκριμένο ολυμπιακό άθλημα και «περιμένει» να μπει και επισήμως στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Οι ειδικά επιλεγμένοι εκπρόσωποι, θα μπορούν να επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ενημέρωση και βιωματικές δράσεις τη φετινή σχολική χρονιά.

Στην Ελλάδα το παγκόσμιο πρωτάθλημα από την FISU

Η απόφαση έρχεται σε μία καλή χρονική συγκυρία αφού, όπως λέει η κα Κρητικού, το 2022, το παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα Chearleading είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Ελλάδα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο πάνω από δέκα εκατομμύρια αθλητές ασχολούνται με το chearleading. «Είναι άλλο το άθλημα και άλλο το entertainment στο γήπεδο – παλεύουμε χρόνια για να το καταλάβει ο κόσμος», καταλήγει η γενική γραμματέας, χωρίς να κρύβει την δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται το άθλημα από μερίδα του τύπου.

Η έγκριση για την παρουσίαση του αθλήματος δόθηκε με μία σειρά από προϋποθέσεων.

Αναλυτικά:

-Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.

-Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων ή δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

-Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.

-Κατά την διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση – ηχογράφηση) των μαθητών/τριών.

Ενδεικτικά, η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών μπορεί να περιλαμβάνει αναφορά στην ιστορία του αθλήματος, πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς και βιωματική προσέγγιση με παιγνιώδεις δραστηριότητες προσομοίωσης.

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή