Δεν δόθηκαν πέναλτι υπέρ ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ, έπρεπε ν΄ αποβληθούν τρεις στο Καραϊσκάκης

Print Friendly, PDF & Email

Για πέναλτι σε χέρι του Λισγάρα στον αγώνα Ξάνθης – ΠΑΟΚ, που δεν καταλογίστηκε κάνει λόγο ο κριτής του Master Ref, Κώστας Ακρίδας, ενώ ο Ναούμ Μιτιούρης επισημαίνει τρεις περιπτώσεις αποβολών στον αγώνα Ολυμπιακός – Παναιτωλικός και πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ των γηπεδούχων. Ο Ηρακλής Τσίκινης κρίνεις ορθές τις υποδείξεις για οφσάιντ των δύο βοηθών διαιτητή στον αγώνα Παναθηναϊκός – Βόλος, βάσει των οποίων δεν μέτρησε ένα γκολ από κάθε ομάδα.

Αναλυτικά οι κριτικές για τις διαιτησίες της τελευταίας αγωνιτικής της κανονικής περιόδου της Super League 1:

Αγώνας: ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης , Διαιτητής: Γκορτσίλας, Διαιτητής VAR: Φωτιάς , Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Παιχνίδι χωρίς κάποια αμφισβητούμενη φάση. Καλός ο διαιτητής σε όλες τις αποφάσεις του, σωστός στην εφαρμογή κανονισμών και στον πειθαρχικό έλεγχο.
Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: Ξάνθη – ΠΑΟΚ ,Διαιτητής: Βρέσκας, Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 22ο λεπτό ο Mπαξεβανίδης της Ξάνθης σκοράρει, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ κατόπιν υπόδειξης α’ βοηθού Απτσόγλου.
Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, στο 92΄, ο Λισγάρας της Ξάνθης βρίσκει
την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής πήγε στο VAR. καθυστέρησε 4 λεπτά στο μόνιτορ χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι κοιτούσε τόση ώρα και δεν άλλαξε απόφαση. Ήταν λάθος το ότι δεν άλλαξε την απόφαση του και δεν καταλόγισε πέναλτι. Ο Λισγάρας βρίσκει την μπάλα με το χέρι.
Ο διαιτητής κράτησε τέσσερα λεπτά αδικαιολόγητη καθυστέρηση και τελείωσε το παιχνίδι στο 102′. Έδειξε αρχικά τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις, το πέναλτι έγινε στο 92 καθυστέρησε τέσσερα λεπτά στο VAR, άρα τέσσερα λεπτά που έπρεπε να κρατήσει έξτρα χρόνο κι άλλα τέσσερα λεπτά στο VAR φτάνουμε στο 98, δεν μπορώ να καταλάβω που προέκυψαν τα υπόλοιπα τέσσερα λεπτά.
Βαθμολογία: 7.50

Αγώνας: Άρης – Ατρόμητος, Διαιτητής: Τζήλος, Διαιτητής VAR: Μανούχος , Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Καλή η διαιτησία του Τζήλου σε γενικές γραμμές υπήρξαν μια-δυο περιπτώσεις που οι παίκτες του Άρη ζήτησαν πέναλτι όμως ο διαιτητής σωστά ενήργησε δεν υπήρχε παράβαση.
Στο 8ο λεπτό σε μαρκάρισμα του Στρούγγη στο Φετφατζίδη οι παίκτες του Άρη ζήτησαν πέναλτι όμως ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου έχει πάρει καθαρά την μπάλα.
Η δεύτερη περίπτωση είναι στο 31′ όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας του Μαντσίνι με τον Ρισβάνη στην περιοχή του Ατρομήτου ο ποδοσφαιριστής του Άρη βρέθηκε στο έδαφος, σωστά και εδώ ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι.
Γενικότερα είχε καλή διαχείριση στο παιχνίδι, το έτρεξε δεν είχε σημαντικά προβλήματα και είχε καλή συνεργασία με τους δύο βοηθούς
Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: ΟΦΗ – Λαμία , Διαιτητής: Κομίνης, Διαιτητής VAR: Ζαχαριάδης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 82′ υπήρξε μαρκάρισμα από πίσω του Αραβίδη στον Μεράδο. Δείχνει απευθείας κόκκινη ο διαιτητής, βλέπει τη φάση στο VAR αλλάζει απόφαση και δείχνει κίτρινη. Ήταν λάθος η απευθείας κόκκινη κάρτα. Σωστά ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του και διόρθωσε το λάθος του.
Κατά τα άλλα ήταν καλή η διαιτησία του αλλά είχε ένα σοβαρό λάθος.
Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: Ολυμπιακός – Παναιτωλικός , Διαιτητής: Τσαγκαράκης , Διαιτητής VAR: Σέζος ,  Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 5ο λεπτό σωστά ο πρώτος βοηθός Καρσιώτης υποδεικνύει οφσάιντ στο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός με τον Ελ Αραμπί.

Στο 28ο λεπτό ο Μπα κάνει φάουλ στον παίκτη του Παναιτωλικού τον οποίον ρίχνει στο έδαφος, στη συνέχεια διαμαρτυρόμενος σουτάρει την μπάλα και χτυπάει τον πεσμένο ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού. Στην φάση αυτή ο διαιτητής θα έπρεπε να του δείξει κόκκινη κάρτα διότι είναι διπλή παράβαση. Κίτρινη για το φάουλ και κίτρινη για το σουτ που έκανε και χτύπησε τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή.
Στο 32′ σε σέντρα που έγινε στην περιοχή του Ολυμπιακού ο παίκτης του Παναιτωλικού Μουνιέ επιχείρησε να διεκδικήσει την μπάλα προτάσσοντας τις τάπες του παπουτσιού του στο πρόσωπο του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά. Ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα, έπρεπε όμως να του δείξει την κόκκινη διότι το μαρκάρισμα ήταν σοβαρό και επικίνδυνο.
Στο 45+2′ σωστά ακυρώνεται το γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός διότι πριν δεχτεί την μπάλα ο Ελ Αραμπί, ο Μπουχαλάκης ήταν σε θέση οφσάιντ. Στην φάση αυτή έγινε και χρήση του VAR και κατόπιν ακυρώθηκε το γκολ του Ολυμπιακού.
Στο 73 σε μία δύσκολη φάση για το διαιτητή, ο Μάρσιαλ σπρώχνει με το χέρι και με τον ώμο του μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού τον Χασάν και τον ρίχνει στο έδαφος. ο διαιτητής έδειξε συνέχεια του αγώνα ενώ θα έπρεπε να υποδείξει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Παναιτωλικού. Δεν βοηθήθηκε όμως ούτε από τον β βοηθό Σινιοράκη ούτε από το VAR.
 
Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: Παναθηναικός – Βόλος ΝΠΣ , Διαιτητής: Βάτσιος, Διαιτητής VAR: Παπαδόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 50′ σκοράρει Σέκενφελντ, όμως ο α’ βοηθός Παπαδάκης υπέδειξε σωστά σε θέση οφσάιντ τον Κουρμπέλη.
Στο 89′ σκόραρε ο Τόρες το οποίο επίσης σωστά υποδείχηκε σε θέση οφσάιντ από το β βοηθό Αϊνάλη.
Πρέπει να σταθούμε στη φάση του 63′ με τη δεύτερη κίτρινη που δίνει ο διαιτητής στον Iκέρ. Είναι σωστές και οι δύο κίτρινες. Η μία γιατί διαπληκτίστηκε εκτός την γραμμής του άουτ με τον Μπεκ που έκανε προθέρμανση στην γωνία του κόρνερ και στην άλλη γιατί έπαιξε απρόσεκτα εναντίον του Γιόχανσον.
Σε ένα παιχνίδι που ήταν γενικά ήρεμο ο διαιτητής είχε καλά τρεξίματα.
Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: Πανιώνιος – ΑΕΚ , Διαιτητής: Ευαγγέλου, Διαιτητής VAR: Παπαπέτρου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Εδώ είχαμε μία καλή διαιτησία σε ένα παιχνίδι που ήταν γενικά πάνω-κάτω με πολλές φάσεις. Ο διαιτητής κράτησε το παιχνίδι ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, είχε καλή συνεργασία και με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και κανένα πρόβλημα σε ένα παιχνίδι που ήταν ήσυχο και καθαρό.
Βαθμολογία: 8.20

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή