Εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά πεπραγμένα της ελληνικής UNICEF

Print Friendly, PDF & Email

Υπό εισαγγελική έρευνα τίθενται τα οικονομικά πεπραγμένα του ελληνικού παραρτήματος της UNICEF, μετά την επιστολή που έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η επικεφαλής της οργάνωσης Σοφία Τζιτζίκου, σχετικά με ατασθαλίες των προηγούμενων διοικήσεων.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση, την οποία θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Διονύσης Μουζάκης, προκειμένου να διερευνηθούν όσα αναφέρει στην επιστολή της η κ. Τζιτζίκου, η οποία που ανέλαβε πρόεδρος της εθνικής επιτροπής της UNICEF το 2016 και αμέσως ζήτησε οικονομικό έλεγχο.

Η κ. Τζιτζίκου θα είναι, όπως αναμένεται, η πρώτη μάρτυρας που θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, ο πρώτος οικονομικός έλεγχος που ζητήθηκε από την ίδια κάλυψε τα έτη 2013 έως και 2015. Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν, η κεντρική διοίκηση της οργάνωσης στην Ελβετία, σε συνεργασία με την κ. Τζιτζίκου, αποφάσισε νέα οικονομική έρευνα σε βάθος 15ετίας.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ελληνικής οργάνωσης, η απόφαση της κεντρικής Unicef να διακόψει την συνεργασία της με την εθνική επιτροπή είναι αποτέλεσμα των ευρημάτων του νέου οικονομικού ελέγχου που διενεργήθηκε.

ΠΗΓΗ: newpost

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή