Η συνάντηση των τριών

Print Friendly, PDF & Email

Μια συμβολή στην ενίσχυση της ελλιπούς γνώσης και στο φρεσκάρισμα της ασθενούς μνήμης, που δοκιμάζονται από όσους έχουν αναλάβει να παίξουν το ρόλο «αναθεωρητή» επιχειρώντας να ξαναγράψουν την ιστορία: Το καλοκαίρι του 2016 η «ακτή ελεφαντοστού» θορυβημένη από την διαρκώς αυξανόμενη δυναμική της «συμμαχίας» ζήτησε να γίνει συνάντηση στην οικία του προκατόχου, που χαϊδευτικά κάποιοι τον έλεγαν «πράκτορα».

Στη συνάντηση αυτή ήταν παρόν και ο Κόκκαλος. Το πρόσωπο που ήταν δίπλα στην «προηγούμενη κατάσταση», αλλά πλέον είχε αρχίσει τις επαφές με την Ακτή Κονδύλη.

Βέβαια, δύο φορές, εγκαίρως και σε διάστημα αρκετών μηνών μεταξύ τους, ο Κόκκαλος είχε ρωτήσει, μέσω του οικοδεσπότη της συνάντησης, την «ακτή ελαφαντοστού» για το αν θα χρειαστεί τις υπηρεσίες του ενόψει των εκλογών, όπως τις χρειάστηκε ο λεγόμενος χαϊδευτικά “πράκτορας” την περίοδο 1997 – 2001, όταν επιβλήθηκε το «καθεστώς» και άρχισε να χτίζεται η μεγάλη διαφορά στους τίτλους.

Η «ακτή ελεφαντοστού» αδιαφόρησε, πιστεύοντας τις διαβεβαιώσεις του (κάθε) Γκρανκάσα, Γόνου και των λοιπών «βερεσέδων των VIP», που διαβεβαίωναν ότι το «παιχνίδι» ελέγχεται και στις εκλογές θα εκλεγεί η διοίκηση της αρεσκείας τους.

Φευ, που συνηθίζει να λέει ο ευρυμαθής και γοητευμένος από το κίνημα του κυβισμού, Τραμπάκουλας.

Οι «βερεσέδες των VIP» παρουσίαζαν λάθος εικόνα αφού ακόμα και τα βαλσαμωμένα πουλιά είχαν φύγει απ’ το κλουβί.

Η κατάσταση ήταν δύσκολο ν’ ανατραπεί. Η τελευταία προσπάθεια, σ’ εκείνη τη συνάντηση, ήταν να γίνει ένα τηλεφώνημα στην Ακτή Κονδύλη και να ζητηθεί ανακωχή και συμμαχία ακόμη και με δυσμενείς για την “ακτή ελεφαντοστού” όρους.

Η απάντηση, όμως, ήταν αρνητική. Το τηλεφώνημα έγινε αργά και η υπόσχεση στο Φ. είχε ήδη δοθεί…

Τη συνέχεια την ξέρουμε…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή