Ισόβια στον 30χρονο που σκότωσε τη γιαγιά του με σφυρί

Print Friendly, PDF & Email

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου στον 30χρονο άνδρα, ο οποίος μαζί με την ετεροθαλή αδελφή του κατηγορείται ότι σκότωσε την 69χρονη γιαγιά του, χτυπώντας τη με σφυρί στο πρόσωπο, προκειμένου να τις κλέψουν την τηλεόραση και ένα χρηματικό ποσό.

Ο 30χρονος άνδρας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και για ληστεία σε βάρος της άτυχης ηλικιωμένης, τον Νοέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι της.

Δικάστηκε ερήμην

Να σημειωθεί ότι για το πρώτο αδίκημα καταδικάστηκε σε ισόβια και για το δεύτερο σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 30χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι του είχε διοριστεί αυτεπάγγελτα δικηγόρος για να τον εκπροσωπήσει, με αποτέλεσμα να δικαστεί ερήμην.

Η πολύκροτη υπόθεση, εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, ύστερα από αναίρεση που έγινε από τον Άρειο Πάγο στην απόφαση που είχε λάβει πριν από δύο περίπου χρόνια το αντίστοιχο δικαστήριο στην Κω που έκρινε αθώο τον 30χρονο.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή