Σωστά και τα δύο πέναλτι στο Βόλος – ΠΑΟ, “χαρίστηκε” δεύτερη κίτρινη στον Καμαρά

Print Friendly, PDF & Email

Σωστά καταλογίστηκαν και τα δύο πέναλτι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (Βόλος – Παναθηναϊκός 1-1), σύμφωνα με τον κριτή του Master Ref, Nαούμ Μιντιούρη, ο οποίος έκρινε σωστές τις αποφάσεις με τις οποίες δεν μέτρησαν τρία γκολ του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Ξάνθη.

Σύμφωνα με τον Κώστα Ακρίδα, κακώς δεν είδε δεύτερη κίτρινη ο Καμαρά στο Αγρίνιο και κακώς ο Γκορτσίλας υπέδειξε πέναλτι υπερ της Λαμίας.

Τέλος, σύμφωνα με τον Ηρακλή Τσίκινη, σωστά δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε ανατροπή του Ολιβέιρα, ενώ σωστές ήταν οι αποφάσεις του Διαμαντόπουλου, όσον αφορά την εφαρμογή κανονισμών, στο Περιστέρι.

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-0, Διαιτητής: Φωτιάς, Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 34′ ο Λημνιός μαρκάρεται εκτός της περιοχής της Ξάνθης. Υπάρχει φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ που δεν έδωσε ο διαιτητής.
Στο 37′ σωστά ακυρώνεται ως οφσάιντ το γκολ του ΠΑΟΚ που πέτυχε ο Σφιντέρσκι με την βοήθεια του VAR.
Στο 45′ ο αμυντικός της Ξάνθης, Κοβάσεβιτς στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή, βρίσκει το χέρι του συμπαίκτη του Ντέρκε το οποίο δεν βρίσκονταν σε φυσική θέση με αποτέλεσμα η μπάλα να αλλάξει κατεύθυνση. Ο διαιτητής κοντά στην φάση διέταξε την συνέχιση του αγώνα. Στη συνέχεια έκανε χρήση VAR και ξαναείδε τη φάση. Διατήρησε την απόφασή του, ωστόσο έπρεπε να δώσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.
Στο 51′ σωστά ακυρώνεταιγκολ του ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Σφιντερσκι ως οφσάιντ κατόπιν χρήσης του VAR.
Στο 75′ σωστά ακυρώνεται και πάλι ως οφσάιντ το γκολ του ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Ακπομ.
Στο 88′ σωστά μέτρησε το γκολ του ΠΑΟΚ με τον Κρέσπο, διότι ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ βρίσκονταν σε κανονική θέση. Έγινε και εδώ χρήση του VAR.
H διαιτησία του Φωτιά κρίνεται καλή σε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με πολλές δύσκολες φάσεις και με τους διαιτητές του VAR να κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους. Εξαίρεση είναι η φάση του 44′ που την πήρε επάνω του ο διαιτητής. Δείτε τις φάσεις ΕΔΩ
Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: ΑΕΚ – Πανιώνιος 5-0, Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Διαιτητής VAR: Σέζος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Σε ένα παιχνίδι που το 5-0 δεν σου αφήνει περιθώρια να σχολιάσεις πολλά πράγματα για την διαιτησία ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και αποφάσισε σωστά τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ.

Στο 14′ ο Ολιβέιρα βάζει ένα γκολ το οποίο ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ από τον Α’ βοηθό Μεϊντανα, καθώς την ώρα που γίνεται η πάσα από τον Τσιγκρίνσκι, ο Ολιβέιρα είναι εκτεθειμένος.

Στο 61′ ο Ευαγγέλου ανατρέπει τον Ολιβέιρα και ορθά ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-3, Διαιτητής: Καραντώνης, Διαιτητής VAR: Παπαδόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 44′ σωστή η κίτρινη στον Σεμέδο.

Στο 63′ σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Ολυμπιακού υπάρχει επιθετικό φάουλ σε σμπρώξιμο του Σεμέδο σε αμυντικό του Παναιτωλικό που τον βγάζει εκτός της διεκδίκησης της μπάλας.

Στο 67′ σωστά η κίτρινη κάρτα στον Καμαρά.

Στο 68′ ο Καμαρά έπιασε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής του χάρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έπρεπε να του την δείξει.

Στο 88′ κακώς δέχθηκε κίτρινη κάρτα ο Σουντανί του Ολυμπιακού.

Γενικά είχαμε μια μέτρια διαιτησία του Καραντώνη.

Βαθμολογία: 8.00

Αγώνας: Λαμία – ΟΦΗ 2-1, Διαιτητής: Γκορτσίλας, Διαιτητής VAR: Κομίνης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 7ο λεπτό δεν είναι σε θέση οφσάιντ ο Μάνος, όπως υπέδειξαν ο β’ βοηθός Κωνστάντιος αλλά και ο διαιτητής. Ο παίκτης του ΟΦΗ πήρε την μπάλα από κανονική θέση και ο τερματοφύλακας Θεοδωρόπουλος τον ανέτρεψε σωστά δόθηκε. Αφού ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR, διόρθωσε το λάθος και έδωσε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο 42′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βασιλόγιαννη στον Κοροβέση και διατήρησε την απόφασή του αφού είδε τη φάση στο VAR. Λάθος η διάγνωση, δεν υπήρξε πέναλτι.

Βαθμολογία 7.80 

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ 1-1, Διαιτητής: Τζοβάρας, Διαιτητής VAR: Ζαχαριάδης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 22′ ο διαιτητής σωστά υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Λάρισας Μιλοσάβλιεβιτς για ένα σκληρό εναέριο μαρκάρισμα. Επειδή υπήρχε αμφιβολία ζήτησε βοήθεια από το VAR για κόκκινη, αλλά διαπίστωσε ότι σωστά έδειξε κίτρινη κάρτα.

Στο 45+1 ο διαιτητής λανθασμένα υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λουίς Φερνάντεθ στον Σεσέροβιτς. Πήγε στο VAR διέγνωσε ορθά ότι δεν υπάρχει πέναλτι, διορθώνοντας το λάθος του.

Στο 64′ ο Αστέρας ζήτησε ένα πέναλτι το οποίο δεν υπάρχει και καλώς δεν δόθηκε.

Στο 90+ 3 κίτρινη κάρτα στον Κάτσε σωστά δόθηκε.

Ο Τζοβάρας δε βρέθηκε σε καλή μέρα.

Βαθμολογία: 7.70

Αγώνας: Ατρόμητος – Άρης , Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, Διαιτητής VAR: Παπαπέτρου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να δοθεί κίτρινη κάρτα στο Μανούσο.

Στο 67′ σωστά δεν δίνεται πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βέλεθ στον Ουγκράι.

Στο 83′ σωστά καταλογίζεται πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπα στο Γιακουμάκη. Ο διαιτητής ήταν πολύ κοντά στην φάση ο διαιτητής καιο παίκτης πέφτει άτσαλα στον επιθετικό του Ατρομήτου τον βρίσκει και είναι πέναλτι.

Ένα παιχνίδι που βοήθησε ο διαιτητής να έχουμε ωραίο θέαμα. Ήταν πολύ κοντά στις φάσεις. Απλά αυτό που θέλω να διαπιστώσω είναι ότι αργούσε στην χρήση του VAR.

Για παράδειγμα, στη φάση του μαρκαρίσματος του Μπα στο Μανούχο ο διαιτητής σωστά έδειξε κίτρινη αλλά στη συνέχεια πήγε στο VAR για να δει αν είναι κόκκινη. Όμως άργησε πάρα πολύ στο μόνιτορ να δει αν τελικά είναι κόκκινη η κίτρινη. Εδώ οι διαιτητές πρέπει να βοηθήσουν για να μην υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.

Η γενική εικόνα του διαιτητή ήταν καλή άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί δεν σφύριζε εύκολα και πιστεύω είδαμε ένα χορταστικό παιχνίδι με μια καλή διαιτησία.

Βαθμολογία: 8.40

Αγώνας: Βόλος – Παναθηναϊκός, Διαιτητής: Μανούχος, Διαιτητής VAR: Σιδηρόπουλος  , Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Χατζηγιοβάννης μπαίνοντας στην περιοχή του Βόλου, ανατρέπεται από το Δημόπουλο, που άπλωσε το πόδι του και είχε μια μικρή επαφή με τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Ο διαιτητής σε απόσταση δύο μέτρων από την φάση καταλόγισε το πέναλτι. Την αρχική του απόφαση την επιβεβαιώνει μέσω του VAR. Ωστόσο επειδή η φάση έγινε χαμηλά περισσότερο φαίνεται να κερδίζει το πέναλτι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού παρά να το κάνει ο αμυντικός.
Στο 22′ δεν υπάρχει οφσάιντ που υποδεικνύει ο δεύτερος βοηθός Σινιοράκης στον Χατζηγιοβάννη.
Στο 33′ ο Δώνης πέφτει απρόσεκτα στον ποδοσφαιριστή του Βόλου Ραφαέλ. Τον βρίσκει στο πόδι στήριξης τον ρίχνει στο έδαφος και σωστά ο διαιτητής, ο οποίος και πάλι βρίσκονταν κοντά στην φάση καταλόγισε πέναλτι και επιβεβαίωσε την απόφασή του στο VAR.
Οι αποφάσεις του Μανούχου και στις δύο φάσεις που έκριναν το παιχνίδι ήταν σωστές και βρίσκονταν κοντά στις φάσεις.
Βαθμολογία: 8.20

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή