Σωστά και τα τρία πέναλτι που δόθηκαν στο ΑΕΛ – ΠΑΟ, “αλαλούμ” στο Ξάνθη – ΟΦΗ

Print Friendly, PDF & Email

Πολύ καλή κρίνει τη διαιτησία του Βρέσκα στον αγώνα ΑΕΛ – ΠΑΟ 0-2 ο Ναούμ Μιντιούρης, υποστηρίζοντας ότι και τα τρία πέναλτι ορθά καταλογίστηκαν σε βάρος των γηπεδούχων.

“Έγινε του VAR” σύμφωνα με τον Ηρακλή Τσίκινη στον αγώνα Ξάνθη – ΟΦΗ, όπου ο διαιτητής κακώς καταλόγισε πένατι σε βάρος της Ξάνθης και κακώς μέτρησε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, αφού είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ.

Ως “την καλύτερη ξένη διαιτησία” χαρακτήρισε ο Κώστας Ακρίδας, αυτή του Σλοβένου Γιουνγκ στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 0-2, Διαιτητής: Βρέσκας, Διαιτητής VAR: Σιδηρόπουλος, Kριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 13′ ο Καρανίκας δικδίκησε την μπαλα από το Νάγκι στην περιοχή της ΑΕΛ. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας και στη συνέχεια επικοινώνησε με το VAR και διατήρησε την απόφασή του. Ο διαιτητής ήταν κοντά στην φάση και σωστά αποφάσισε να μην υποδείξει πέναλτι.

Στο 22′ σωστά ο διαιτητής που ήταν κοντά στην φάση καταλόγισε παράβαση πέναλτι, χωρίς την χρήση του VAR, για μαρκάρισμα του Μόρα στον Ζαχίντ. Το πόδι του Μόρα αντί για την μπάλα βρίσκει το πόδι στήριξης του Ζαχίντ τον οποίο ρίχνει στο έδαφος. Σωστή και η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στον Μόρα. Ο διαιτητής επικοινώνησε το VAR και διατήρησε την απόφασή του.

Στο 27′ ο επιθετικός του Παναθηναϊκού Νάγκι έχοντας την μπάλα στα πόδια του μπήκε στην περιοχή της ΑΕΛ. Ο Καρανίκας στην προσπάθεια του να τον ανακόψει δεν βρίσκει την μπάλα και πατάει το πόδι του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Σωστά ο διαιτητής ο οποίος ήταν και πάλι κοντά στην φάση καταλόγισε πέναλτι και χωρίς την χρήση του VAR.

Στο 62′ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού αποκρούει την μπάλα, που φτάνει στον Κάτσε ο οποίος την περνάει πάνω από τον τερματοφύλακα. Πριν καταλήξει στα δίχτυα ο Παπάζογλου μετέχει στην φάση, αφού κινείται προς την μπάλα παρεμποδίζοντας τον αμυντικό του Παναθηναϊκού να την απομακρύνει. Σωστά ο δεύτερος βοηθός Kόλλιας περίμενε και μετά σημείωσε το οφσάιντ του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, διότι ο εν λόγω παίκτης δεν είχε δυο αμυντικούς μπροστά του. Η απόφαση του βοηθού και του διαιτητή επιβεβαιώθηκε και από επικοινωνία με το VAR.

Στο 89′ ο Ανουάρ έχοντας την μπάλα στα πόδια του μπήκε στην περιοχή της ΑΕΛ. Ο Κρίστινσον στην προσπάθεια του να διώξει δεν βρίσκει την μπάλα αλλά τα πόδια του Ανουάρ. Ο διαιτητής πολύ κοντά στην φάση χωρίς χρήση VAR σωστά καταλόγισε πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, απόφαση που διατήρησε και κατόπιν επικοινωνίας με το VAR. Σωστή και η κίτρινη κάρτα.

Θεωρώ ότι η διαιτησία του κυρίου Βρέσκα όσο και των βοηθών του και της ομάδας του VAR ηταν πάρα πολύ καλή, σε ένα δύσκολο παιχνίδι με αρκετές δύσκολες φάσεις

Βαθμολογία: 8.40

Αγώνας: Ξάνθη-ΟΦΗ 2-2, Διαιτητής: Παπαδόπουλος, Διαιτητής VAR: Σέζος, Kριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Σε αυτό το παιχνίδι “έγινε του VAR”.

Στο 23′ ο διαιτητής ειδοποιείται και πηγαίνει στο VAR για να δει τη φάση στην οποία ο Κασάδο σήκωσε ψηλά το πόδι μπροστά στον Φιγκεϊρέδο, ο οποίος πέφτει κάτω και αποφασίζει τον καταλογισμό πέναλτι. Δεν έχω πειστεί ότι υπάρχει παράβαση, ο παίκτης σηκώνει το πόδι σε μια φάση που συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. Δεν μπορεί να δίνεται πέναλτι σε τέτοια παράβαση.

Το πέναλτι εκτελέστηκε αλλά κατόπιν επικοινωνίας με το VAR o διαιτητής αποφάσισε να μην μετρήσει το γκολ επειδή έκρινε ότι ο Νέιρα ακούμπσε την μπάλα δύο φορές. Φαίνεται να υπάρχει μια δεύτερη επαφή αλλά δεν είναι πολύ διαφωτιστικό το Ρίπλεϊ αλλά είναι μια πολύ δύσκολη φάση. Σε αυτή την περίπτωση θα πάω με τον διαιτητή.

Στο δεύτερο πέναλτι που δίνεται στον ΟΦΗ στο 36′ για μαρκάρισμα του Σόσα στον Βαζ, υπάρχει παράβαση είναι ξεκάθαρη. Σωστά δίνεται η παράβαση.

Ένα ακόμα μεγάλο λάθος του διαιτητή είναι στο γκολ της Ξάνθης στο 90′ + 3′ που μέτρησε ο διαιτητής και διατήρησε την απόφασή του, παρότι πήγε στο VAR και ξαναείδε τη φάση. Έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Κάστρο πάνω στον Μαρινάκη και έπρεπε να δοθεί η πάραβαση.

Ένα τέτοιο παιχνίδι με τόσο μεγάλες διακυμάνσεις και τόσο μεγάλες διακοπές δεν λήγει πριν την εκτέλεση του κόρνερ. Είναι τραβηγμένο, βέβαια μοναδικός χρονομετρης είναι ο διαιτητής έχει δικαίωμα να το λήξει σε οποιοδήποτε σημείο.

Παιχνίδι με πολλά διαιτητικά λάθη και μετά από έλεγχο στο VAR.

Βαθμολογία: 7.40 

Αγώνας: Πανιώνιος-Ατρόμητος 1-0, Διαιτητής: Τζοβάρας, Διαιτητής VAR: Φωτιάς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 5′ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Μπουζούλαζιτς του Ατρομήτου κράτησε παρατεταμένα τον Σταυρόπουλο μέσα στην περιοχή. Είναι καθαρό πέναλτι που δεν το είδε ούτε ο διαιτητής ούτε ο VAR.

Στο 62′ υπάρχει οφσάιντ που σωστά υποδείχθηκε από το βοηθό Φωτόπουλο, αφού ο σκόρερ του Πανιωνίου Ρέτζας ήταν εκτεθειμένος. Ο διαιτητής ξαναείδε την φάση στο VAR και διατήρησε την απόφαση.

Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: Παναιτωλικός-Άρης 2-0, Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, Διαιτητής VAR: Μανούχος, Kριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Μια πάρα πολύ καλή διαιτησία. Ένα παιχνίδι με βαθμολογικό ενδιαφέρον και γρήγορη ροή, όπου ο διαιτητής ήταν πάντα κοντά στις φάσεις.

Σωστές οι κίτρινες κάρτες στον πειθαρχικό έλεγχο.

Στο 45+2 σωστά ο β’ βοηθός Σαμοϊλης υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Ντάουτα, με αποτέλεσμα να μην μετρήσει το γκολ που πέτυχε.

Υπήρχε ένα προβλήμα στην ενδοεπικοινωνια του VAR που αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα.

Βαθμολογία: 8.60

Αγώνας: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0, Διαιτητής: Γιουγκ, Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας 

Στο 34′ δεν υπάρχει χέρι σε φάουλ που σφυρίχτηκε στον Μασούρα. Λάθος υπόδειξη του διαιτητή.

Σωστές οι δύο κίτρινες στον Σίμοες. Η πρώτη δόθηκε για επικίνδυνο μαρκάρισμα στο 69′ ενώ η δεύτερη δόθηκε στο 84′ για το μαρκάρισμα στο Βαλμπουενά.

Καταπληκτική διαιτησία σε όλα τα επίπεδα. Έκοψε τον βήχα στους πάντες στον αγωνιστικό χώρο. Διαιτησία υψηλού επιπέδου, η καλύτερη ξένη διαιτησία που έχει έρθει στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να παραλείψουμε την απίστευτη συμπεριφορά των παικτών των δύο ομάδων.

Βαθμολογία: 8.40

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή