Το πέναλτι που δεν πήρε ο Άρης, η βουτιά στα… Πηγάδια και οι 4 σωστές αποφάσεις λόγω VAR

Print Friendly, PDF & Email

Η χρήση του VAR βοήθησε να αλλάξουν τέσσερις αρχικά λάθος αποφάσεις των διαιτητών σε ισάριθμα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής της Super League 1.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους κατά περίπτωση, κριτές του Master Ref, Kώστα Ακρίδα και Ηρακλή Τσίκινη, η χρήση του VAR (on field review):

– βοήθησε το Ζαχαριάδη να πάρει πίσω το πέναλτι που έδωσε υπέρ της ΑΕΚ στη “βουτιά” του Χούλτ.

-οδήγησε το Σιδηρόπουλο στην απόφαση να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ σε χέρι του Βέλλιου, παρότι αρχικά δεν είχε δώσει παράβαση.

-οδήγησε τον Παπαδόπουλο στην απόφαση να δώσει πέναλτι υπέρ του Βόλου σε μαρκάρισμα του Ευαγγέλου στο Φρατζή.

-συνέβαλε στην αλλαγή της απόφασης του Παπαπέτρου, ο οποίος αρχικά τιμώρησε με κίτρινη τον Πασσαλή για το μαρκάρισμα στον Γκιλιέρμε, όμως μετά την on field review, έδειξε απευθείας κόκκκινη στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα.

Αντιθέτως, όπως παρατηρεί ο Ναούμ Μιντιούρης, η μη χρήση του VAR δεν βοήθησε τον Κομίνη να αλλάξει την λάθος απόφασή του να μη δώσει πέναλτι υπέρ του Άρη στην ανατροπή του Μπα από τον Γιαννούλη.

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΟΦΗ – Άρης 3-1, Διαιτητής: Κομίνης, Διαιτητής VAR: Σέζος, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 22′ ο πρώτος βοηθός της αναμέτρησης, Ακριβός, δεν σημείωσε σε θέση οφσάιντ τον Τσιλιανίδη.

Στο 41′ ο Μπα μπαίνει στην περιοχή του ΟΦΗ ο Γιαννούλης απλώνει το πόδι του και βρίσκει τον ποδοσφαιριστή του Άρη. Υπάρχει παράβαση πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής. Όμως δεν βοηθήθηκε και από τον VAR. Προφανώς δεν ζήτησε να δει και την φάση. Και ο διαιτητής και ο VAR δεν αντιλήφθηκαν την παράβαση.

Στο 47′ ο Μαρινάκης κρατάει παρατεταμένα τον Γκάμα. Ενώ ο Κομίνης βλέπει την παράβαση δίνει φάουλ, δεν παρατηρεί πειθαρχικά τον παίκτη του ΟΦΗ.

Στο 82′ υπάρχει παράβαση φάουλ υπέρ του ΟΦΗ μπροστά στον δεύτερο βοηθό που δεν βλέπουν ο διαιτητής και ο βοηθός και στην συνέχεια της φάσης αντί να δεχθεί την κάρτα ο ποδοσφαιριστής του Άρη τη δέχεται ο Μαρινάκης. Υπάρχει χτύπημα στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ που δεν το βλέπουν.

Γενικά σε ένα εύκολο παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις η απόδοση όλης της ομάδας διαιτητών ήταν μέτρια.

Βαθμολογία: 8.00

Αγώνας Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0, Διαιτητής: Τάσσης, Διαιτητής VAR: Γκορτσίλας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 43′ σωστά δίνεται το καθαρό πέναλτι στην ανατροπή από τον τερματοφύλακα της Λαμίας στον Χατζηγιοβάννη.

Στο 60′ σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπεχράνο.

Δεν υπήρχε κάτι άλλο σοβαρό διαιτητικό στο παιχνίδι. Καλή η διαιτησία του Τάσση.

Καλός ο διαιτητής στον πειθαρχικό έλεγχο και στην Εφαρμογή κανονισμών. Ήταν κοντά στις φάσεις

Βαθμολογία 8.30

Αγώνας: Ξάνθη – ΑΕΚ 0-1, Διαιτητής: Ζαχαριάδης, Διαιτητής VAR: Τζοβάρας, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο πρώτο ημίχρονο η διαιτησία πέρασε απαραίτητη. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν είχε καμία φάση. Οι βοηθοί είχαν καλή παρουσία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η διαιτησία έπεσε στο πηγάδι των Πηγαδίων. Είχαμε μια διαιτησία εκτός τόπου και χρόνου.

Αυτό έγινε διότι ο διαιτητής έχασε το παιχνίδι όταν κατάλαβε ότι έκανε λάθος με το πέναλτι που έδωσε σε μια βουτιά… στη λίμνη που έκανε ο Χουλτ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έδωσε τέτοιο πέναλτι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδε ο διαιτητής σε αυτή την φάση. Ευτυχώς υπήρχε το VAR και γύρισε την φάση από πέναλτι σε έμμεσο. Όμως υπήρχε και άλλο λάθος. Έπρεπε να δοθεί θέατρο και κίτρινη κάρτα στο Χουλτ επειδή επιχείρησε να ξεγελάσει τον διαιτητή.

Επόμενη φάση στο 71′ έπρεπε να αφήσει με 10 παίκτες την ομάδα της Ξάνθης για εσκεμμένο χέρι του Μπαριέντος, στο χώρο του κέντρου. Ο παίκτης είχε ήδη κίτρινη κάρτα έπρεπε να δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και να μείνει με δέκα παίκτες η Ξάνθη.

Σωστή η αποβολή του παίκτη της Ξάνθης Φασίδη με δύο κίτρινες κάρτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν αρκετά λάθη και από τους δύο βοηθούς ιδιαίτερα από τον πρώτο βοηθό Πάτρα.

Επαναλαμβάνω τα σοβαρά λάθη είναι το πέναλτι που υπέδειξε, η κίτρινη που δεν έδωσε στον παίκτη για θέατρο και η δεύτερη κίτρινη που δεν δόθηκε στο 71′. Η μόνη σωστή απόφαση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η αποβολή του Φασίδη.

Βαθμολογία: 7.40

Αγώνας: ΑΕΛ – Ατρόμητος 1-2, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης πριν επιτευχθεί το τέρμα του Ατρομήτου ο διαιτητής σε συννενόηση με το VAR ζήτησε να δει την φάση για τον αν ο επιθετικός του Ατρομήτου Βέλλιος βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητης συμβουλεύτηκε το VAR για να σιγουρευτεί διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κάτι επιλήψημο και κατακύρωσε το γκολ. Ήταν σίγουρος και είδε το ρίπλεϊ μια φορά.

Στο 40′ υπάρχει χέρι του Βέλλιου στην περιοχή του Ατρόμητου. Ο διαιτητής δεν το είδε και δεν καταλόγισε πέναλτι. Ο VAR τον ειδοποίησε. είδε την φάση ο διαιτητής (on field review), διαπίστωσε την παράβαση και έδωσε σωστά το πέναλτι.

Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε ένα σοβαρό λάθος από τον Σιδηρόπουλο που δεν είδε το χέρι και έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας.

Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: Βόλος – Πανιώνιος ,Διαιτητής: Παπαδόπουλος Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Κατ’ αρχάς σωστά ακυρώνεται στο 30′ το γκολ του Πανιωνίου ως οφσάιντ καθώς ο ποδοσφαιριστής του Βόλου Αραμπούλι ήταν εκτεθειμένος. Σωστή η απόφαση από τον πρώτο βοηθό Νικολαΐδη.

Ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι στο 72′. Έγινε χρήση του VAR (οn field review) και φάνηκε ότι ο Ευαγγέλου βρίσκει τον Φρατζη πίσω στο πόδι σε μια δύσκολη βέβαια φάση, όμως ο διαιτητής για αυτό το λόγο είναι εκεί να βλέπει αυτές τις φάσεις. Με την χρήση του VAR σωστά δινεται το πέναλτι.

Σωστή η κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Βόλου, Μελισσά, για την έξοδο που κάνει. Διαμαρτυρήθηκαν κακώς οι παίκτες του Πανιωνίου ότι είναι κόκκινη κάρτα. Είναι σωστή η κίτρινη κάρτα.

Θεωρώ σωστή την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή στον παίκτη του Πανιωνίου Ευαγγέλου. Ενώ είναι δύσκολη φάση το γεγονός ότι ο παίκτης πέφτει ατσαλα στον αντίπαλό του στοιχειωθετεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εδώ θα πάω με τον διαιτητή όσον αφορά την φάση.

Βαθμολογία: 7.80

Αγώνας Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ, Διαιτητής: Τσαγκαράκης Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Δεν είχε κάτι η διαιτησία σε αυτό το παιχνίδι. Στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν σωστός ο διαιτητής. Το παιχνίδι ήταν εύκολο δεν είχε κάποια δυσκολία.

Ήταν καλοί και οι βοηθοί της αναμέτρησης, κυρίως ο πρώτος βοηθός.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός, Διαιτητής: Παπαπέτρου, Διαιτητής VAR: Μανούχος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 13′ ο διαιτητής κακώς έδειξε κίτρινη κάρτα στον Πασαλίδη για το μαρκάρισμα στο Γκιλιέρμε. Έπρεπε να δείξει απευθείας κόκκινη. Όμως πηγαίνοντας στο VAR πήρε πίσω την κίτρινη κάρτα και του έδειξε την απευθείας κόκκινη, σωστά.

Στο 50′ σωστά δίνεται η κίτρινη στον Τασουλή.

Στο 53′ σωστά ακυρώνεται το γκολ του Μασούρα ως οφσάιντ.

Δεν είχε κάποια δύσκολη φάση το παιχνίδι όμως ο διαιτητής χρεώνεται ενα σοβαρό λάθος στο 13′, που το διόρθωσε η χρήση του VAR.

Βαθμολογία: 8.20

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή