Χάρισε αποβολή στον ΟΣΦΠ ο Ζαχαριάδης, καθαρό το πέναλτι που πήρε ο ΠΑΟΚ

Print Friendly, PDF & Email

Με δέκα παίκτες έπρεπε να παίζει από το 45’ ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη, σύμφωνα με τον κριτή του Master REF, Κώστα Ακρίδα, καθώς ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης έπρεπε να δείξει κόκκινη κάρτα στον Ντιόγκο Φιγκέιρας για κλωτσιά στον Κυριακόπουλο.

Αντίθετα, για το πέναλτι που πήρε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, ο έτερος κριτής του Master REF, Ηρακλής Τσίκινης, τόνισε ότι ήταν σωστή η απόφαση του Δημήτρη Θάνου.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1, Διαιτητής: Θάνος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 53’ ο Μπίσεσβαρ έπεσε στην περιοχή του Παναιτωλικού προσπαθώντας να διεκδικήσει τη μπάλα. Ο διαιτητής είχε ξεκάθαρη άποψη και ορθώς συνέχισε το ματς.

Στο 66’ η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Μιχάι έπειτα από σέντρα του Κάμπος, όμως δεν υπάρχει πέναλτι καθώς η φάση έγινε πολύ κοντά στον παίκτη. Σωστά ο Θάνος συνέχισε τον αγώνα.

Στο 74’ ο Ντίας προσπάθησε να περάσει τον Κρέσπο κι έπεσε στην περιοχή του ΠΑΟΚ προσπαθώντας να εκβιάσει το πέναλτι. Είναι έμμεσο για τον ΠΑΟΚ, ενώ έπρεπε να δει κίτρινη ο παίκτης του Παναιτωλικού για θέατρο.

Τέλος, στο 85’, σε εκτέλεση κόρνερ του ΠΑΟΚ ο Μιχάι κρατάει παρατεταμένα τον Βαρέλα και δεν τον αφήνει να πάρει θέση στην περιοχή. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής σωστά έδωσε πέναλτι.

Γενικότερα, η διαιτησία του Θάνου ήταν καλή, ενώ σωστές ήταν και οι υποδείξεις της βοηθού Κουρομπύλια. Αντίθετα, ο βοηθός Καρατζίκας είχε δύο λάθη. Στο 7’ δεν σταμάτησε επίθεση του Παναιτωλικού, παρόλο που υπήρχε παίκτης ακάλυπτος, ενώ στο 75’ κακώς υπέδειξε σε θέση offside τον Πρίγιοβιτς».

Βαθμολογία: 8,20 (Ικανοποιητική απόδοση με λίγα σημεία που επιδέχονται βελτίωση)

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-1, Διαιτητής: Ζαχαριάδης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Στο 27’ σωστά δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, καθώς ο Τριανταφυλλόπουλος βρίσκει χαμηλά στο δεξί πόδι τον Ανσαριφάρντ. Αντίθετα, στο 45’ ο Ζαχαριάδης έκανε… έκπτωση και δεν απέβαλε τον Φιγκέιρας για κλωτσιά στον Κυριακόπουλο. Σωστά είδε ο παίκτης του Αστέρα κίτρινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία.

Στο 74’, το τράβηγμα του Σισέ στον Μανιά δεν είναι τέτοιο για να δοθεί πέναλτι».

Βαθμολογία: 7,90 (Ενα ξεκάθαρο διαιτητικό σφάλμα)

Αγώνας: ΑΕΚ-Λαμία 2-0, Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Το γκολ της ΑΕΚ στο 40’ είναι κανονικό, ενώ στο 70’ ναι μεν η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Αναστασιάδη, αλλά είναι ακούσιο.

Γενικότερα, ο κ. Κουτσιαύτης καλά θα κάνει να παρακολουθεί τους συναδέλφους του όταν δεν αγωνίζεται για να μάθει πώς να κινείται στο γήπεδο και να μην μπερδεύεται με τους παίκτες.

Δεν είχε ποτέ σωστή θέση στο γήπεδο, ενώ μία φορά έπεσε κάτω. Πρέπει να μάθει να παίζει τη διαγώνιο για να έχει καλή συνεργασία με τους βοηθούς τους και για να είναι κοντά στις φάσεις».

Βαθμολογία: 8,00 (Ικανοποιητική απόδοση με σημαντικά σημεία που επιδέχονται βελτίωση)

Αγώνας: Ατρόμητος-ΑΕΛ 1-0, Διαιτητής: Τζοβάρας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Στο 32’ δεν υπάρχει κάτι στην περιοχή της ΑΕΛ, καθώς η μπάλα βρίσκει στο στήθος κι όχι στο χέρι του Γιοβάνοβιτς.

Επίσης στο 42’ είναι καθαρό το μαρκάρισμα του Ζίζιτς στον Ρισβάνη.

Γενικότερα, ο διαιτητής έδειξε πολλές κίτρινες που δεν χρειάζονταν».

Βαθμολογία: 8,20 (Ικανοποιητική απόδοση με λίγα σημεία που επιδέχονται βελτίωση)

Αγώνας: Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 0-0, Διαιτητής: Βάτσιος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 89΄έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα για χέρι του Ινσούα. Η φάση είναι καθαρή, με τον βοηθό να φέρει επίσης ευθύνη για το λάθος.

Ο Βάτσιος είχε θέματα κυρίως στην εφαρμογή των κανονισμών, ενώ υπήρξαν λάθη κι από τους δύο βοηθούς, που όμως δεν ήταν σοβαρά».

Βαθμολογία: 7,90 (Ενα ξεκάθαρο διαιτητικό σφάλμα)

Αγώνας: Πανιωνίος-ΠΑΣ Γιάννινα, Διαιτητής: Σέζος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Δεν υπήρξαν αμφισβητούμενες φάσεις στο ματς».

Βαθμολογία: 8,20 (Ικανοποιητική απόδοση με λίγα σημεία που επιδέχονται βελτίωση)

Αγώνας: Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-1, Διαιτητής: Τσαμούρης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Τσαμούρη στην Ξάνθη. Στο 15’ ο βοηθός Γεωργακόπουλος σταμάτησε με ανύπαρκτο offside επίθεση του Λεβαδειακού με τον Γιακουμάκη.

Στο 30’ ορθώς μέτρησε το γκολ των φιλοξενούμενων, καθώς ο Γιουσούφ καλύπτεται, ενώ στο 35’ δεν υπάρχει κάτι σε πτώση του ίδιου παίκτη στην περιοχή της Ξάνθης, καθώς έπεσε πάνω στην πλάτη του Λισγάρα, ο οποίος προσπαθούσε να καλύψει την μπάλα.

Βαθμολογία: 8,20 (Ικανοποιητική απόδοση με λίγα σημεία που επιδέχονται βελτίωση)

Αγώνας: Κασσιόπη-Πλατανιάς 2-0, Διαιτητής: Ευαγγέλου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Καλή η διαιτησία του Ευαγγέλου. Ορθώς έδωσε πέναλτι για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ σωστά απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βάντερσον στο 82’».

Βαθμολογία: 8,30 (Καλός, αναμενόμενο επίπεδο απόδοσης)

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή