Τα μαύρα σύννεφα από τη Νιόν και τα κενά της τροπολογίας

Print Friendly, PDF & Email

Μαύρα σύννεφα από τη Νιόν έρχονται στο πάρκο Γουδή.

Οι διαπραγματεύσεις για την ολιστική μελέτη δεν έχουν ολοκληρωθεί και οι διαφωνίες παραμένουν με κυριότερη την παρουσία του προέδρου της ΚΕΔ με δικαίωμα ψήφου στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Με αυτήν την αξίωση η UEFA ακυρώνει τον εαυτό της.

Στη «σύμβαση διαιτησίας», που λειτουργεί ως καταστατικός χάρτης τον οποίον έχουν αποδεχθεί οι ομοσπονδίες – μέλη της, αναφέρεται ρητά ότι η Επιτροπή Διαιτησίας εκπροσωπείται με συμβουλευτική ιδιότητα στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και ότι το σχέδιο του κανονισμού διαιτησίας εγκρίνεται από την Εκτελεστική Επιτροπή – κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει πάψει να ισχύει, επίσης με πρωτοβουλία των αλλοδαπών επιτρόπων.

Επίσης, επιμένουν για δύο αντί μιας ψήφου στις νέες Ενώσεις (γυναικών, ποδοσφαιριστών, διαιτητών), ενώ δεν έχει απολύτως ξεκαθαρίσει το θέμα με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Αλλά και η «τροπολογία Αυγενάκη» έχει κενά. Κατ’ αρχάς σίγουρα δεν θα ψηφιστεί (και ίσως να μην κατατεθεί) πριν τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής, ενώ είναι φανερό ότι η γνωστοποίηση της πρόθεσης του υφυπουργού σχετίζεται άμεσα με τη Γενική Συνέλευση και με το αποτέλεσμά της όσον αφορά την υιοθέτηση της ολιστικής μελέτης.

Θα συνεχίσει να ισχύει η «προσφορά», όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της Παρασκευής;

Δεύτερον, η παράταση, που δίνεται στα σωματεία είναι έως το τέλος του έτους και ότι για ένα έτος, κάτι που σημαίνει ότι ενώ τα πρωταθλήματα θα βρίσκονται σε εξέλιξη, από τις αρχές του 2022, μπορούν να προκύψουν τα ίδια προβλήματα.

Τρίτον, η εξαίρεση και η απαλλαγή των σωματείων έχει να κάνει με τη συμμετοχή τους στα τοπικά πρωταθλήματα και την χρήση των γηπέδων που ανήκουν στη ΓΓΑ και στους ΟΤΑ.

Κι όμως… Έτσι όπως είναι διατυπωμένη η τροπολογία ένα σωματείο, που θα μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, δεν θα μπορεί να πάρει μέρος στη Γενική Συνέλευση της Ένωσής του!

Οποία πρωτοτυπία!

Αν η τροπολογία ήταν άθλημα, θα έπαιρνε σίγουρα μετάλλιο…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή