Ο Περέιρα φέρνει ξένο διαιτητή στο ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου

Print Friendly, PDF & Email

Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί πρόθεσης της ΚΕΔ να ορίσει ξένο διαιτητή στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ έχουν βάση, καθώς ο Περέιρα αντί να προχωρήσει σε ορισμό Ελληνα διαιτητή, προσανατολίζεται στην έλευση ενός ξένου ρέφερι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, με τον ορισμό ξένου διαιτητή, οι βοηθοί του θα είναι από το εξωτερικό, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να ισχύσει για όλη τη διαιτητική ομάδα.

Η απόφαση του Πορτογάλου έχει να κάνει με το αρνητικό κλίμα που υπάρχει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου για τις αποφάσεις των διαιτητών, τις τεταμένες σχέσεις των δύο φιναλίστ έπειτα από τον μεταξύ τους αγώνα στην Τούμπα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και με το γεγονός ότι ο αγώνας της 12ης Μαΐου αποτελεί ένα crash test για την ενεργοποίηση της ποινής που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Παρακολούθησης στη FIFA για ποδοσφαιρικό Grexit.

Ο ορισμός ενός ξένου διαιτητή θα είναι κάτι που γίνεται έπειτα από αρκετές δεκαετίες, μία ενέργεια για τον οποία ο Περέιρα εμφανιζόταν αρνητικός στην αρχή της σεζόν.

Οσον αφορά την ΕΠΟ, η διοίκησή της έχει αποφασίσει να απέχει από θέματα που αφορούν ορισμούς διαιτητών, καθώς είναι ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον Πορτογάλο πρόεδρο της ΚΕΔ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή