Ο Bίτορ και ο Χιού

Print Friendly, PDF & Email

Η περίπτωση του Βίτορ δεν είναι σαν του Χιού.  Ο Βίτορ διορίστηκε από την υπερκείμενη υπερεθνική αρχή και επομένως λογοδοτεί σε αυτήν.

Αντιθέτως ο Χιού ήταν μάλλον βεβιασμένη επιλογή της τότε διοίκησης του πάρκου και επομένως γνώριζε ότι η ύπαρξή του και οι συνθήκες εργασίας του εξαρτώνται από τους «παρκαδόρους».

Όταν ο Χιού κατάλαβε ότι «δεν αντέχεται το 50% – 50%» και ότι η ανεξαρτησία στις κινήσεις του είναι περιορισμένη σε βαθμό ασφυξίας, παρέδωσε τα καθήκοντά του στα «πρόθυμα εργαλεία», που τον περιστοίχιζαν και απόλαυσε αμέριμνος τα οφέλη της σύμβασής του.

Ο Βίτορ ξέρει ότι έχει άλλες πλάτες. Και γι΄ αυτό όταν ζητήθηκε για τυπικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με τον κανονισμό, να φέρει προς επικύρωση τις νέες λίστες, “κλώτσησε”.

Αντέδρασε στην πιθανότητα οι επιλογές να τεθούν οι επιλογές του υπό κρίση, χωρίς, όμως στην πραγματικότητα να υπάρχει καμία τέτοια διάθεση. Η τήρηση των διαδικασιών για την νομιμοποίηση των λιστών ήταν το ζητούμενο.

Η περίπτωση του Βίτορ δεν είναι σαν Χιού. Οι συνθήκες είναι γι’ αυτόν είναι ασφαλώς καλύτερες και το αντικείμενό του τελεί υπό διεθνή επίβλεψη και προστασία.

Ο καημένος ο Χιού, το πολύ – πολύ να είχε την “προστασία” του Γόνου, του Σάκη του Γκρανκάσα και του λοιπού συρφετού. Και μόνο αν ήταν συνεργάσιμος μαζί του(ς).

ΥΓ. Η δήλωση του αναπληρωτή προέδρου για τα «ανεπιθύμητα πρόσωπα» έχει κάνει πολλούς θαμώνες του πάρκου να χάσουν τον ύπνο τους…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή