Σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Ελ Αραμπί, κακώς δεν αποβλήθηκαν Ουάρντα, Τσιντώτας

Print Friendly, PDF & Email

Ούτε το VAR δεν βοήθησε για να αποφευχθούν κάποια από τα διαιτητικά λάθη της όγδοης αγωνιστικής της Super League 1, που επισήμαναν οι δύο κριτές του Master RefKώστας Ακρίδας και Ηρακλής Τσίκινης.

Ο Ουάρντα στο ματς Παναθηναϊκού – ΑΕΛ έπρεπε ν’ αποβληθεί. Το ίδιο και ο Τσιντώτας στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Κακή η διαιτησία του Βάτσιου στο Ηράκλειο, αφού δεν έδωσε τρία πέναλτι υπέρ της Ξάνθης.  

Αντιθέτως η χρήση του VAR συνέβαλε ώστε:

–        Να μη μετρήσει, λόγω επιθετικού φάουλ που είχε προηγηθεί, το γκολ του Καμπετσή στο αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΛ.

–        Να δοθεί πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου, που δεν καταλόγισε αρχικά ο Τζήλος.

–        Να μην μετρήσει το γκολ του Ελ Αραμπί, που αρχικά κατακύρωσε ο διαιτητής, αφού δεν είχε δει το χέρι του Γκιλιέρμε.

Αναλυτικά:

Aγώνας: ΟΦΗ – Ξάνθη 2-0 Διαιτητής: Βάτσιος, Διαιτητής VAR: Τζοβάρας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 7ο λεπτό υπάρχει ανατροπή για την Ξάνθη σε μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Στράτζεον που δεν δίνεται, έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Στο 19’ σωστά δίνεται το πέναλτι σε χέρι του Κοβάσεβιτς σε κτύπημα φάουλ του Ναμπί. Κάνοντας χρήση VAR επιβεβαιώνει την απόφασή του.

Στο 78′ υπάρχει καθαρή ανατροπή του Κοροβέση στον Στράτζεον. Ο διαιτητής δεν το καταλογίζει. Στη συνέχεια είδε τη φάση στο VAR, διατήρησε την απόφασή του και δεν έδωσε την καθαρή παράβαση.

Ένα τρίτο πέναλτι για την Ξάνθη στο 82′ που επίσης δεν δόθηκε στο χέρι του Μαρινάκη σε μια φάση που έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Λισγάρα για σπρώξιμο στον Νέιρα, που δεν καταλογίστηκε.

Απαράδεκτος ο διαιτητής και φάνηκε ακατάλληλος για την Super League 1. Απορώ πως ο κύριος Περέιρα τον αξιολόγησε και τον ανεβασε.

Βαθμολογία: 7.50

Αγώνας: Βόλος – ΠΑΟΚ 0-2 Διαιτητής: Ευαγγέλου, Διαιτητής VAR: Παπαπέτρου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Όλο το παιχνίδι ήταν η φάση του πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 71’. Έγινε ένας ντόρος για το αν υπάρχει πέναλτι ή όχι. Θεωρώ πως ήταν μια φάση δύσκολη αλλά πιστεύω ότι υπήρξε παράβαση διότι ο Δημόπουλος τον βρίσκει ψηλά στο γόνατο και σωστά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι.

Από κει και πέρα κάποια λάθη που έγιναν ήταν από τους βοηθούς και ιδιαίτερα από τον β’ βοηθό Τριανταφύλλου που έχει κάνει 2-3 λάθη με κυριότερο το οφσάιντ του Σφιντέρσκι που φεύγει εμφανώς από κανονική θέση. Γενικότερα όμως ήταν μια καλή διαιτησία δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο βοήθησαν και οι παίκτες σε αυτό.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Παναθηναϊκός – Λάρισα 1-2, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Διαιτητής VAR: Μανούχος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο παιχνίδι αυτό είχαμε την φάση που συζητήθηκε περισσότερο στην αγωνιστική: Το γκολ του Καμπετσή στο 35’ που δεν μέτρησε λόγω επιθετικού φάουλ από το Δώνη. Κατά την δική μου άποψη ο Σιδηρόπουλος έπρεπε να την δώσει εξ’ αρχής την φάση σαν φάουλ γιατί ο τερματοφύλακας φαίνεται να την έχει την μπάλα στην κατοχή του και μετά να πέφτει πάνω του ο παίκτης του Παναθηναϊκού, κάτι που δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό. Μετά έγινε σωστή χρήση του VAR και σωστά ακυρώθηκε το γκολ.

Νομίζω πως έπρεπε να αποβληθεί ο Ουάρντα  για το εκτός φάσης χτύπημα στον Σέγκεφελντ.


Θεωρώ ότι ήταν μια διαιτησία με κάποια λάθη. Το επίπεδο του Σιδηρόπουλου δεν επιτρέπει τέτοια λάθη με αποκορύφωμα την φάση του γκολ που διορθώθηκε με την χρήση του VAR.

Βαθμολογία: 8.00

Αγώνας: Ατρόμητος – Πανιώνιος 4-0, Διαιτητής: Τζήλος, Διαιτητής VAR: Σέζος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Πρωταγωνιστής ο Τζήλος. Στο 11ο λεπτό υπάρχει διπλό πέναλτι ο Σαραμαντάς ανέτρεψε τον Μανούσο χωρίς να δοθεί τίποτα ήταν καθαρό πέναλτι, η μπάλα μεταβιβάστηκε στον Ταλόχα που επίσης ανατράπηκε καθαρά από τον Τσιλούλη και πάλι δεν δόθηκε τίποτα.

Η φάση ήταν μπροστά στον διαιτητή. Απορώ πως δεν έδωσε αυτό το πέναλτι. Απορώ τι συζητούσε με το VAR για δύο καθαρές φάσεις τελικά πείστηκε να πάει στο VAR και να δώσει καθαρή παράβαση.

Γενικά ο διαιτητής δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη στους παίκτες, παρόλο που δεν υπήρχε άλλη δύσκολη φάση, οι ποδοσφαιριστές αμφισβητούσαν τα σφυρίγματά του.

Βαθμολογία: 7.50

Αγώνας: Άρης – Παναιτωλικός 2-0, Διαιτητής: Τσαγκαράκης, Διαιτητής VAR: Κομίνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Νομίζω ήταν μια πολύ καλή διαιτησία. Και τα δύο πέναλτι που δόθηκαν (στο 25’ σε μαρκάρισμα του Ταχάν στον Γκάμα και στο 30’ σε μαρκάρισμα του Nτίας σε Σούντγκρεν) ήταν σωστά.

Για μια φάση που μπορεί να ζητάει πέναλτι ο Παναιτωλικός, ένα τράβηγμα στην μικρή περιοχή του Ντιγκινί στον Ντάλσιο,  νομίζω δεν υπάρχει κάτι. Ναι μεν τον ακουμπάει λίγο αλλά δεν μπορούμε να δίνουμε όλα τα κρατήματα πέναλτι. Σωστά θεωρώ άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί σε αυτή την φάση.

Σωστά απέβαλλε με δύο κίτρινες κάρτες τον Μοράρ στο 60’. Ήταν σωστές και οι δύο κίτρινες κάρτες. Στα δύο γκολ που ακυρώθηκαν, του Ντιγκινί στο 4ο λεπτό λόγω οφσάιντ στον Φετφατζίδη στο ξεκίνημα της φάσης και του Μπαϊροβιτς που υποδείχθηκε οφσάιντ στις καθυστερήσεις (90’ + 3’) –φάση για την οποία έγινε χρήση VAR–   ήταν σωστές οι υποδείξεις του Α΄ βοηθού Σπυρόπουλου.

Επί της ουσίας το παιχνίδι κρίθηκε στα δύο πέναλτι τα οποία σωστά δόθηκαν σωστά ενήργησε ο διαιτητής ήταν κοντά στις φάσεις.

Βαθμολογία: 8.40

Αγώνας: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0, Διαιτητής: Ζόρζε Σόουζα, Διαιτητής VAR: Φωτιάς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 2ο λεπτό σωστά δίνεται κίτρινη κάρτα στον Σεμέδο.
Στο 22′ ο Ολιβέιρα θα μπορούσε να πάρει κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο.
Στο 26′ γκολ Ελ Αραμπί που ακυρώθηκε αφού σε διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ του Ολιβέιρα και του Γκιλιέρμε στο κέντρο του γηπέδου η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γκιλιέρμε, πήγε σε συμπαίκτη του ο οποίος έκανε ανάποδο ψαλίδι που βρήκε τον Ελ Αραμπί ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα.
Το VAR «ενήργησε» πάρα πολύ σωστά. Κανείς δεν πήρε είδηση το τι έγινε, ούτε ο διαιτητής, γιατί ήταν πάρα πολύ δύσκολη φάση.


Ευτυχώς έγινς χρήση VAR από το διαιτητή και ακυρώθηκε το γκολ σωστά. Στο 33′ ο Ολιβέιρα έπρεπε να πάρει κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο.
Στο 62ο λεπτό δεν δόθηκε καθαρό κόρνερ για την ΑΕΚ.
Στο 78ο σωστά δίνεται η κίτρινη κάρτα στον Λόπες της ΑΕΚ.
Στο 90+3 ο Τσιντώτας έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής και την έφερε μέσα. Ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα. Ο διαιτητής έπρεπε να δώσει φάουλ και κόκκινη κάρτα στον Τσιντώτα, διότι ο αντίπαλος επιθετικός που θα έπαιρνε την μπάλα ήταν σε θέση για γκολ.
Ο διαιτητής ήταν αργός δεν ήταν καθόλου καλός στον πειθαρχικό έλεγχο. Γενικά ήταν μια μέτρια διαιτησία. Ευτυχώς δεν είχαμε δύσκολες φάσεις αν εξαιρέσουμε την φάση του 28′ που τον βοήθησε το VAR

Βαθμολογία: 7.80

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή