Σωστό το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι του Αστέρα

Print Friendly, PDF & Email

Ικανοποιητική ήταν η διαχείριση του Κουτσιαύτη στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Βόλος όπως έκρινε ο κριτής του Master REF, Ηρακλής Τσίκινης. Αντίθετα, ο Ζαχαριάδης στο Λαμία – Αστέρας Τρίπολης, όπως τόνισε ο Κώστας Ακρίδας, θα έπρεπε να είχε υποδείξει επιθετικό φάουλ υπέρ της Λαμίας πριν το πέναλτι που κέρδισε ο Αστέρας Τρίπολης.

Αγώνας: ΠΑΟΚ – Βόλος 1-0, Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Διαιτητής VAR: Τζήλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Δεν είχε κάτι ιδιαίτερο το ματς στην Τούμπα, ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Η μόνη φάση που μπορεί να συζητηθεί είναι το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο 58’. Φαίνεται πως υπάρχει ένα σπρώξιμο από τον Τσαούση στον Λημνιό, άρα είναι σωστή η παράβαση.

Γενικά είχαμε καλή διαχείριση του αγώνα από τον Κουτσιαύτη, ο οποίος ήταν καλός και στον πειθαρχικό έλεγχο».

Βαθμολογία: 8:30

Αγώνας: Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 1-1, Διαιτητής: Ζαχαριάδης, Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Στο πρώτο ημίχρονο για ένα χέρι που φώναξε η Λαμία δεν υπάρχει κάτι «ύποπτο». Σωστά έδειξε «παίζεται» ο διαιτητής.

Στο 72’ ο Ζαχαριάδης σωστά έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σουάρες του Αστέρα Τρίπολης και τον απέβαλλε.

Στο 88’ έχουμε μία διπλή φάση. Πρώτα ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, Μουνάφο, έστρωσε την μπάλα με το χέρι και από τη σέντρα που έκανε στη μεγάλη περιοχή, ο Αντέτζο της Λαμίας ανέτρεψε τον Ιγκλέσιας του Αστέρα Τρίπολης και με το σώμα και με το πόδι υποπίπτοντας σε πέναλτι.

Ο διαιτητής δεν είδε την ανατροπή του Ιγκλέσιας και συνέχισε το παιχνίδι.  Ωστόσο τον ειδοποίησε ο VAR και αφού επανεξέτασε μόνος του τη φάση διαπίστωσε πως υπάρχει πέναλτι. Παρόλα αυτά, ο Ζαχαριάδης θα έπρεπε να είχε υποδείξει νωρίτερα επιθετικό φάουλ υπέρ της Λαμίας, το οποίο είχε προηγηθεί του πέναλτι. Η φάση με το χέρι του Μουνάφο εξετάστηκε από τον VAR, Ευαγγέλου, εντούτοις ο Ζαχαριάδης στο on field review είδε μόνο τη φάση του πέναλτι.

Σε ότι αφορά στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής ήταν σωστός. Επίσης ήταν σωστός στην εφαρμογή κανονισμών μέχρι το 87’.

Οφείλουμε πάντως να σημειώσουμε πως τόσο το χέρι του Μουνάφο, όσο και η ανατροπή του Ιγκλέσιας ήταν δύσκολες φάσεις. Βέβαια για αυτό υπάρχει στο γήπεδο ο διαιτητής και πλέον και το VAR».

Βαθμολογία: 7,80

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή